Konfederasyonlar ve meslek örgütlerinin bugün gerçekleştirdikleri ortak toplantının ardından açıklama yapan DİSK, emeğe yönelik saldırılara ve antidemokratik uygulamalara tepki gösterdi, "1 Mayıs 2012 ülkemiz açısından zor koşullar altında gerçekleşecektir" dedi.

 

ANKARA- DİSK'in, 1 Mayıs 2012 kutlamalarını görüşmek için Türk-İş, Hak-İş, KESK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TMMOB ve TTB'yle yaptığı toplantı sona erdi.

 

Toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, mazeret bildirerek katılmazken, toplantının ardından yazılı açıklama yapan DİSK, toplantıyı değerlendirdi.

 

1 MAYIS TAKSİM'DE KUTLANACAK

DİSK, işçi ve memur konfederasyonları ile meslek örgütleri genel başkanlarıyla yapılan görüşmenin sonucunda, şu kararların alındığını duyurdu:

 

"Çalışmaların başta İstanbul Taksim olmak üzere ülke çapında kutlamalara yönelik hazırlıkların başlatılması, 1 Mayıs’ın amacına uygun bir biçimde kitlesel katılımlarla kutlanması için her türlü çabanın yürütülmesi."

 

'EMEĞE YÖNELİK SALDIRILAR ARTIYOR'

Emeğe yönelik saldırıların arttığı bir dönemde 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağına dikkat çeken DİSK, kıdem tazminatının gasp edilmesine, Özel İstihdam Bürolarına, bölgesel asgari ücret uygulamasıyla asgari ücretin düşürülmesine, taşeron çalışma sistemine, grev yasaklarına ve işkolu barajlarına tepki gösterdi.

 

'HERKES TUTUKLANIYOR'

DİSK açıklaması şöyle sürdü: "Her türlü hak alma çabasının ve mücadelesinin baskı ve şiddet ile durdurulmak istendiği, hapishanelerdeki tecrit uygulamalarının devam ettiği, kentsel dönüşüm adı altında kentlerimizin yağmalandığı, kar uğruna çevrenin talan edildiği, sağlık ve eğitim alanının ticarileştiği, gazetecilerin, sendikacıların tutuklandığı, zorun ve baskının hakim olduğu bir devlet yönetiminin izlerini hissetmekteyiz."

 

'BASKI İKLİMİ SÜRÜYOR'

Kürt halkının demokratik taleplerinin baskı ve tutuklamalar ile yok sayıldığını ifade eden DİSK, "Özel yetkili mahkemeler ve Terörle Mücadele Yasası adı altında her türlü hak alma talebinin suç görülerek yaratılan baskı iklimi ortadadır. İşte 1 Mayıs 2012 ülkemiz açısından böylesi zor koşullar altında gerçekleşecektir" diye belirtti. (etha)