1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenleri anmak için Taksim Kazancı Yokuşu'nda bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcileri saygı duruşunun ardından yokuşun başındaki anıta karanfil bıraktı.

Kazancı Yokuşu'nda bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB temsilcilerine; CHP, Emek Partisi, Halkevleri, HDP, TİP, TKP ve SODAP da destek verdi. "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan", "1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür", "Faşistlerden hesabı emekçiler soracak" ve "Gezi halkındır yargılanamaz" sloganları atıldı.

"O GÜNDEN BUGÜNE EKMEK, GÜL VE HÜRRİYETE DÜŞMANLIKLARI BİTMEDİ"

Kazancı yokuşundaki anmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Kazancı yokuşunda ekmek, gül ve hürriyet günleri umudumuza saldırdılar. O günden bugüne ekmek, gül ve hürriyete düşmanlıkları bitmedi. Onlar milyonları açlık sınırına mahkum edenler, milyonlar açlık sınırının altında yaşarken bankaları milyonlarla dolduranlardır. Yandaşlarına 3-5 maaş bağlayanlar faturalara zam üstüne zam yapılırken patronların vergilerini sıfırlayanlardır. Biz kadınlar hayatın her alanında eşitsizlikle yüz yüzeyken İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece yarısı kararıyla çıkanlardır. İşçileri açlığa mahkum edip grev yasaklarıyla övünenlerdir" dedi.

HER YERDE UMUT, HER YERDE 1 MAYIS

"Gelecek biziz" ifadelerini kullanan Çerkezoğlu, "Gelecek bizlerin elinde. O yüzden bu böyle gitmez diyerek 1 Mayıs alanlarında buluşuyoruz. Gelecek biziz Hep birlikte karar verdik, 1 Mayıs meydanı Taksim  Meydanı'dır ama bu yıl İstanbul'da 1 Mayıs meydanında olmamız yine yasaklandı engellendi. Bu yıl Maltepe'de olacağız, 1 Mayıs meydanının Taksim Meydanı olduğu gerçeğinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bizler Taksim Meydanı yasağının amacını çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin her yerinde 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyleyen Çerkezoğlu, "2022'de her yerde umut her yerde 1 Mayıs var" dedi.

Çerkezoğlu açıklamayı Mücella Yapıcı'nın şu sözleriyle bitirdi: "Son sözüm olduğunu düşünmüyorum, hırsızlık onursuzluk uğursuzluk yapmadım yaşamından onur duydum. Aynı onuru benim yaşıma geldiğinizde sizin de duymanızı istiyorum."