AKP kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Çelik, ‘’1 Kasım’ı çok iyi okumak lazım. 1 Kasım’da vatandaşın bir kısmı bize kahrede kahrede oy verdi” dedi.

Çelik, "Sizin kamaranız çok rahat ve lüks de olabilir. Eğer geminin dibi su alıyorsa, siz rahat ve lüks bir ortamda batarsınız ama sonuçta batarsınız" dedi. 

Son günlerde Bülent Arınç ile birlikte AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Hüseyin Çelik, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuştu. AKP’nin kuruluşunda programını yazan 11 kişiden biri olduğunu belirten Çelik, röportajda bir çok önemli konuya açıklık getirdi. 

Partinin kuruluşunda rol alan önemli isimlerin zamanla "Benim ayağıma dolanıyor, bana itiraz ediyor." gibi gerekçelerle kenara itildiğine dikkat çeken Çelik, "AKP denince akla gelen ilk 10 isim hangisidir? Mesela yabancı bir gazeteci geldi ziyarete, ilk 10 listesi çıkarmış, sonra ilk 20, sonra ilk 30... İlk 50’ye kadar liste yapmış. Netice şu: Bunların yüzde 98’i şu anda mekanizmanın dışındadır. Bu insanlar sistematik bir şekilde dışlanmıştır, kenara itilmiştir." diye konuştu. 

"Biz itirazda bulunurken dışarıda kaldık." diyen Hüseyin Çelik AK Parti’nin durumu ile birlikte bugün Türkiye’nin 5 temel sorunu olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Esas mesele partinin durumu ile birlikte temel politikalar. Bana göre bugün memlekette 5 temel sorun var; bir kutuplaşma, iki dış politikada allak bullak olmuş. üç ekonomi iyi değil, dört Kürt meselesi ve terörle mücadelede gelinen son nokta, beş paralelle mücadelenin bir paranoyaya dönüşmesi."

Röportajın tamamı şuradan okunabilir.