1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi kaç kalori? alsancak diyetisyen Deniz Zünbülcan, Fıstık ezmesi ile ilgili tüm merak edilen soruları sizler için derlemiştir. Fıstık ezmesi, son dönemde sosyal medyanın da etkisiyle birlikte popülerliği oldukça artan bir besindir. Tüketimin de biraz daha dikkatli olmakta fayda var diyebiliriz.

Yağ kaynaklı bir besindir, 1 tatlı kaşığı ortalama olarak 50 kalori civarındadır. Sadece burada kaloriye takılmaktansa yağ kaynağı olduğunu bilerek beslenmemizde diğer kaynaklarını da düzenleyerek beslenme programına koymanız bizim için kaloriden daha ok faydalı bir adım olmuş olacaktır.

 Bu sayede hem kilo kontrolü sağlayabilirsiniz hem de kilo vermek isterken fıstık ezmesi yiyebilirsiniz hem de eğer spor yapıyorsanız da fıstık ezmesiyle enerji miktarınızı dengeleyebilirsiniz. Aynı zamanda online diyetisyen Deniz Zünbülcan, fıstık ezmesinin faydaları hakkında da tüm bilgisini sizlerle paylaşmaktadır.

Deniz-Zunbulcan

Fıstık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Fıstık ezmesi, her ne kadar yüksek miktarda yap ve kalori değerine sahip olsa da vücudumuza birçok faydası olan bir yiyecektir. Zaten sporcuların sık sık fıstık ezmesi tüketimini sağlaması da bu duruma işarettir. Fıstık ezmesi, yüksek miktarda trans yağ içermemekte olan yapılarıyla birlikte ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple de fıstık ezmesi, sağlıklı yağ içeriğine sahip besin kategorisinde yerini almaktadır.

Dengeli olarak her besin çeşidine ihtiyaç duymakta olan insan vücudu, tabi ki sağlıklı yağ içeriğine sahip gıdalara da ihtiyaç duymaktadır. Fıstık ezmesi bu açıdan vücudun sağlıklı yağ ihtiyacını karşılamaktadır. Lif açısından da oldukça zengin değerlere sahip olan fıstık ezmesi, sindirim sistemine de katkıda bulunmasıyla birlikte karında uzun süre tokluk hissiyatı yaratmaktadır.

Fıstık ezmesi protein bakımından da oldukça zengindir. Bu sebeple de vücut geliştirme sporu yapanlar tarafından düzenli bir şekilde tüketimi sağlanmaktadır. Ayrıca yüksek antioksidan ve E vitamini içeriğine sahip olan fıstık ezmesi cildin yenilenmesine neden olmaktadır. Doymamış yağa sahip olmasıyla birlikte kandaki kolesterol seviyesinin düşmesine de yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda fıstık ezmesinin içeriğinde yer alan Vitamin B3’ün Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma riskini de azaltmaktadır.