Günümüzde iletişim bireysel ve kurumsal olarak ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Teknolojideki gelişmeler her geçen gün ilerlemekte ve iletişim ihtiyaçlarının en üst kalitede karşılanması mümkün olmaktadır. Sektörünün öncü ismi Kobikom O850 numara alma ve İP santral işlemleri başta olmak üzere sunduğu hizmetler ile müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını üst düzey kalitede karşılamaya özen göstermektedir.

0850 numara SIP uyumlu cihazlarla ve uygulamalarla internet bağlantısının bulunduğu her yerde kullanılabilecek olan VoIP uyumlu sabit numaralar olarak açıklanabilir. 0850 numaralar aynı zamanda konumdan bağımsız numaralar olarak da bilinirler. Bunun nedeni 0232, 0312, 0212’li numaralar gibi herhangi bir coğrafyaya bağlı olmamalar ve tüm illerden tahsis edilip kullanılabilmeleridir. 

Genellikle şirketlerin çağrı merkezlerinde kullanılan 0850 numaralar sahip oldukları özellikler nedeniyle birçok açıdan avantajlıdırlar. O850 numaralar eş zamanlı sınırsız çağrı alma özelliğine sahiptir. Bu sayede yoğun çağrı geldiği durumlarda numaranın meşgul çalması söz konusu değildir. 0850 numaraların meşgul çalmaması herhangi bir çağrının kaçırılmamasını sağladığı için oldukça avantajlı bir özellik olarak kabul edilir.

İP tabanlı olan 0850 numaralar herhangi bir lokasyona bağlı kalınması gerekmeksizin internetin olduğu her yerde kullanılabilir. Aynı zamanda sıradan 0850 numaralar ücretsiz bir şekilde tahsis edilebilmektedir. Ayrıca 0850 numara alma kısa sürede sonuçlandırılabilen son derece kolay ve pratik bir işlemdir. 0850 numaralarla yapılacak aramalar hesaplı tarifelerle ücretlendirilerek faturalarda %90’lara varan tasarruf sağlanabilir. 0850 numaralar İP tabanlı olduklarından dolayı arıza oluşması ya da bakım gerektirmesi söz konusu değildir. 

0850 numara kullanılması şirketlerin kurumsal kimlik oluşturmasına katkı sağlayan unsurlardan biri olarak kabul edilir. Bu nedenle kurumsal firmalar müşteri hizmetlerinde 0850 numaraları kullanmayı tercih etmektedir. İP tabanlı gelişmiş tüm sistemlerle uyumlu olmaları nedeniyle 0850 numaralar ek bir cihaz gereksinimi olmadan İP santral, sanal santral ya da çağrı merkezi yazılımlarıyla kullanılabilirler. İstenildiği takdirde 0850 numaralar bir ya da daha fazla sayıda sabit ve/veya mobil telefona yönlendirilebilir. Aynı şekilde gelen aramaların ücretsiz olarak telesekretere yönlendirilmesi de mümkündür.

0850 Numaralar Nasıl Kullanılır?

0850 numaraların şirketlerde kullanılması için kullanılabilecek olan en gelişmiş yöntem İP santral ya da bulut santral sistemleri olarak kabul edilir. 0850 numara santrale tanımlandıktan sonra kullanılan santralin özelliğine göre istenilen senaryonun uygulanması mümkün olmaktadır.

0850 numara kullanımını sağlayan bir diğer yöntem İP telefona tanımlama yoluyla kullanımdır. Bu genellikle bireysel kullanımlarda tercih edilmekte olup İP santral ve İP telefonun bir arada kullanılmasıyla kurumsal çözüm olarak kullanılması da söz konusu olabilmektedir.

Akıllı telefonlara yüklenecek olan SIP tabanlı uygulamalar aracılığıyla da 0850 numaralar kullanılabilir. Buna ek olarak bilgisayara yüklenen arama yazılımına tanımlandıktan sonra kulaklıklı mikrofon aracılığıyla 0850 numara kullanılması da mümkündür. Bu yazılımın kullanımı genellikle bireysel kullanımlarda ya da küçük ölçekli çağrı merkezlerinde tercih edilir. İP santral ya da çağrı merkezi yazılımıyla birlikte arama yazılımı kullanılması da zaman zaman söz konusu olmaktadır.

Genellikle analog santral kullanan ve iP santral yatırımı yapmak istemeyen şirketler 0850 numaraları kullanmak için VoIP Gateway cihazından yararlanırlar. 0850 numaraya dışarıdan çağrı alınması durumunda yönlendirme yaparak kullanım imkanı vardır. Ancak bu yöntem kullanıldığında arama yapılması olası değildir.

İletişim İhtiyaçlarınızı Üst Düzey Kalitede Karşılamanın Yolu Kobikom’dan Geçer

Kobikom tarafından müşterilerinin iletişim ihtiyaçlarını karşılama amacıyla tasarlanan KobiPBX Bulut Santral yani İP santral işletmelerin santral ihtiyaçlarını başarılı bir şekilde karşılar. Geleneksel santrallerde bulunmayan gelişmiş özellikleri sayesinde işletmeler birçok avantajdan yararlanabilirler. İP santral kullanan işletmeler eş zamanlı olarak sınırsız sayıda çağrı alabilirler, sahip oldukları dahili sayısı ile sınırlı olacak şekilde dış arama yapabilirler. KobiPBX İP santral farklı ölçeklerdeki işletmelerin iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte donatılmıştır. Bu nedenle işletmelerin hali hazırda kullanmakta oldukları PSTN/ISDN numaralarını Kobikom’a taşıma, SIP uyumlu numara haline getirme ve herhangi bir aracı cihaz kullanma gereksinimi olmadan kullanma imkanları vardır. 

IP santral üzerinden yapılan konuşmalar 3 ay süre ile saklanabilmektedir. Bunun yanı sıra 444 numaraların altında çalışmakta olan PSTN ya da ISDN numara türüne göre 444 numaraya gelen çağrıların Gateway kullanılarak Bulut Santral’e bağlanması mümkündür. Bulut santrale işletmeler sahip oldukları dahili sayısı kadar dış hat tanımlayabilmektedir.

İşletmelerin IP santral kullanarak hizmet kalitelerini artırmaları mümkün olmaktadır. Çağrıların sonuçlanmasının ardından yapılan müşteri memnuniyeti anketi sayesinde müşterilerin çalışanların sunduğu hizmetten ne kadar memnun kaldığının ölçümlenmesi sağlanabilmektedir. Müşteriler yapılan görüşmenin ardından çağrı anket modülüne aktarılmakta, farklı başlıklar altında sınıflandırılan düşüncelerini tuşları kullanarak ifade edebilmektedirler.

IP santral hizmetlerinin sağladığı arayanı önceliklendirmeyi sağlama özelliği sayesinde belirlenen müşteriler VIP olarak karşılanabilmektedir. Bu durumda belirlenmiş numaralara ait çağrılar, çağrı kuyruğunda bekleyen çağrıların önüne alınmakta ve öncelikli olarak cevaplandırılabilmektedir. Bu sayede VIP müşteri hizmetleri verilerek müşteri memnuniyeti üst düzeyde sağlanabilmektedir.