Mısır’daki ayaklanmalar sonucu, yağmanın da ciddi boyuta çıktığının ilk işareti  dünyanın en büyük firavun koleksiyonuna sahip Kahire Müzesi’nin basılması oldu. Mısırlılar müzenin önünde 24 saattir etten duvar örmüş ve burayı korumaya çalışmıştı, ancak başarısız oldular. Ülkenin önde gelen arkeologlarından Zahi Hawass, güvenlik önlemlerine takılan yağmacıların kapıdan giremeyince çatıyı zorladıklarını söyledi. Müzede iki firavun mumyası parçalandı. Kral Tutankhamun koleksiyonu da dahil on binlerce tarihi eserin bulunduğu müze talan edildi. Porselen parçalar, vitrinler ve yüzlerce heykel tuzla buz oldu.

Aynı gece Mısır’ın en yaygın televizyon kanalı MRT’de saat 21.00’de aniden yayın kesilerek Kral Tutankhamun’un görüntüsü belirdi.

“Ben Tutankhamun, sevgili Mısırlılar, lütfen söyleyeceklerime kulak verin” diye başlayan konuşma tüm Mısırlıları televizyon başına kilitledi. Ses şöyle devam etti:

“Bugün maalesef haksızlıklara isyan eden halkımız bizim mezarlarımızı da tahrip etti. Haklılar, zamanında biz de binlerce insanı köle olarak kullandık, onlara çok zulüm yaptık. Ama aradan 5000 yıl geçti. Atık bizden kalanlar insanlığın ortak tarihi mirasıdır. Bizden kimseye kötülük gelmez. Asıl karşı çıkılması gereken 21. Yüzyılda hala Firavunluk yapanlardır, Mısır’da yıllardır iktidarı elinde bulunduran ve oğluna devretmeyi planlayan günümüz Firavun’u Hüsnü Mübarek’tir.

Sevgili Mısırlılar, insanlığın ortak tarihi miraslarını koruyun, onlara zarar vermeyin. Haklı tepkilerinizi yaşayan zalimlere yöneltin. Yolunuz açık olsun. Bizim de gönlümüz sizinle. Artık Mısır özgür olsun, daha demokratik olsun, biz de huzur içinde yatalım.”

MRT’deki bu konuşmanın ardından tarihi eserlerin etrafındaki kuşatma kalktı. Mısırlılar 1 Şubat Salı günü 1 milyon kişilik büyük bir mitingle Firavun Hüsnü Mübarek’e son darbeyi vurmayı hedefliyorlar…

ZUHURAT HABER / MISIR :)))

:)))))) :)))))) :))))))))))