Ünlü mizah yazarımız merhum Aziz Nesin, bir zamanlar söylediği “halkın yüzde 60’ı aptaldır” sözünün yerli yersiz, gerekli gereksiz her ortamda kullanılmasından rahatsız olduğunu, kemiklerinin sızladığını belirterek, kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama gönderdi.

Elektronik posta yoluyla gönderilen açıklamada Aziz Nesin şöyle diyor:

“Sevgili Müjdat Gezen,

Bu “halkın yüzde 60’ı lafının gerçek tanıklarından biri sensin. Hatta geçenlerde Türkmax kanalında Hülya Avşar'ın konuğu olduğunda bu olayı şöyle anlatmıştın:

‘İzmir Torbalı'da şenlik vardı, İlhan Selçuk ve Aziz Nesin'le birlikte bir panele katılmıştık. Panelin konusu mizahtı. Birisi kalktı 'Nasrettin Hoca'nın torunları olarak zeki insanlarız değil mi? diye sordu Aziz Nesin'e. O da 'Yüzde 60’ımız aptaldır' dedi. Herkes alkışladı. Sonra kuliste kendisine sordum neden böyle bir şey söylediğini. O da 'Evladım, yüzde 92 diyecektim dilim varmadı' dedi. O zaman referandum yapılmıştı ve oy verenlerin yüzde 92'si Kenan Evren'e oy vermişti. Bu söz oradan kaldı.’

Senin de söylediğin gibi ben 82’de yapılan darbe anayasasına yüzde 92 evet denmesini doğru bulmadığım için böyle bir uyarıcı tepki verdim. Ben yılarca özgürlükleri, demokrasiyi, insan haklarını savundum. Bu sözü yerli yersiz kullanıp bağlamından koparmaya gerek yok…

Hazır lafa girmişken, bugünlerde ben sizin gibi mizahçılar yerinize olsam Kürtleri kucağa oturtup oturtmadığı tartışılan Hurşit Güneş'i havaya fırlata fırlata, kıçına şaplata şaplata severdim. Kıbrıs'ta hakkını arayanlara "parayı veren düdüğü çalar" sözünü hatırlatmak istercesine konuşan Başbakan'ı düdüğe çevirirdim."

 ZUHURAT HABER :)))))