Çıkalı bir yıl oldu ancak hakkındaki tartışmalar bitecek gibi durmuyor. Facebook Zaman Tüneli, kullanıcılar arasında adeta salgın gibi dolaşmaya devam ediyor. Bu süreçte bazı kullancılar sosyal ağ devinin "ricasını" ısrarla reddetmeye devam etse de bazı şanssızlar ise istemedikleri halde tünelin derinliklerine doğru çoktan yol aldılar bile.

Eğer hala azınlıktaki "şanslılardansanız" fazla sevinmeyin. Facebook, bu yılın "sonbahar aylarında" herkesi aynı tünele sokmayı planlıyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde profil sayfanızda "Zaman Tüneli'ne geçeceksiniz" ibaresi görürseniz şaşırmayın.

Ancak otomotikman yeni profil düzenine geçmeden önce Facebook size gizlilik ayarlarını belirlemek için bir nevi "ön uyarı" sunacak. Bu iyiliksever uyarı sayesinde geçmişinizi kimlere açıp açmayacağınıza en azından siz karar vereceksiniz.

İnsanların neden Zaman Tüneli'nden kaçmaya çalışmasına dair birçok sebep var. Bunların başında ise bu uygulamayla beraber kiminle ne zaman nerede ne işler karıştırdın, eski sevgiline ne gibi göndermelerde bulundun veya ilişki durumunu kaç kez değiştirdin tüm bunların apaçık ortaya sunulacak olması. Bazılarımız ise basitçe yenilikten pek de hoşlanmıyor.

Ancak sosyal ağ devinin bu konudaki tavrı net: "Geçmişinden kaçamazsın!" (Chip)