Zabıta şiddeti son aylarda sınır tanımıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndaki seyyar satıcılar ile sivil zabıta ekipleri arasındaki kavgada seyyar satıcı darp edilmiş, Ordu’da da Hüseyin Polat adlı seyyar satıcı 10 kişilik zabıta ekibi tarafından dövülmüştü. Ankara’da ise zabıta görevlileri, yaşlı bir kadının kuş yemi satarak kazandığı paraları havuza atmış, yaşlı kadının imdadına vatandaşlar yetişmişti. Zabıta şiddetinin bir yenisi yine İstanbul Beyoğlu’nda yaşandı.

Ayfer Çalıkıran’ın Taraf gazetesinde yer alan haberine göre, Beyoğlu’nda yaklaşık on gün önce dört seyyar pilavcı, zabıtalar tarafından tezgahlarına el konulmasının ardından öldüresiye dövüldü. Darp raporu alarak zabıtalardan şikayetçi olan dört genç, “Tamam yasak ama iş bulamıyoruz. Ne yapalım, hırsızlık mı” diye isyan etti. Seyyar pilavcılıkla geçimini sağlayan Maşallah Ataş (25), Enver Ataş (19), Hakan Ataş (18) ve Nevzat Ataş (21) on gün önce zabıtalar tarafından yakalandı. Van’da yaşayan ailelerinin tek gelir kaynağı olan pilav tezgahlarını zabıtaya vermemek için onlara yalvaran gençler, dayak yedi. Sopalarla dövülen Hakan Ataş, kafasına aldığı darbeler nedeniyle beyin kanaması geçirme riskine karşın 4 gün yoğun bakımda tutuldu. Sağ kulağına aldığı darbe sonucu da duyma sorunu yaşamaya başladı. Maşallah Ataş’ın kafasına 7 dikiş atıldı. Yine kafasına 5 dikiş atılan Nevzat Ataş’ın parmağı kırıldı.

ARAÇLARINDAN SOPA ÇIKARIP SALDIRDILAR

On yıldır seyyar pilavcılık yaptığını söyleyen Maşallah Ateş: “Bize ‘Siz Kürtsünüz size burada yer yok’ dediler. Hakaret ettiler. Yerde biz kanlar içindeyken dahi vurmaya devam ettiler. Sonra bırakıp gittiler. Şikayetçi olmak için karakola gittiğimde düşüp bayılmışım. Şimdi ise işsiz kaldım. Ne yapacağım bilmiyorum” dedi.