Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve halk arasında 'Kral Kızı' adıyla bilinen yaklaşık 2 bin yıllık Basilica Therma Roma Hamamı'nın tanıtımını yapmak, ülke ve dünya turizmine kazandırmak amacıyla Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, açık havadaki antik termal havuzda yüzdü.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada Roma Hamamı’nın Yozgat’ın Dünya ve Türkiye’ye tanıtılması açısından önemli bir basamak olduğunu söyledi.

İleriki yıllarda mevcut termal tesislerimizin daha kaliteli hale gelmesiyle burası umuyorum ki turist kaynayacak. Bunun bir eşi de İngiltere’de var İngiltere’deki hamama yıllık bir milyon turist geliyor, buraya ise gelen sıfır. Biz bunu artırmak niyetindeyiz, o maksatla bu programı yaptık” dedi.

Tarihi Roma Hamamı’nın turizme açılan ilk kapı olacağını dile getiren Vali Yurtanç, ”İstanbul’dan gelen misafirlerimiz var onlarla birlikte ilk açılışı yapıyoruz, umuyorum ki Türkiye’nin turizmine yeni bir kapı açacağız, sağlık turizmini Yozgat’ta en iyi hale getireceğiz. Yakın zamanda hamam çevresinde kazı çalışmaları yapılacak aynı zamanda burada yüzmek isteyenlere de müsaade edeceğiz” şeklinde konuştu.