Yaklaşık üç yıldır düzenli olarak “Savaşa, yoksulluğa, sömürüye ve israfa karşı” sofra kurmaya devam eden Bombalara Karşı Sofralar 12 Ekim Çarşamba günü 90. kez bir aradaydı.
 
Son bir yıldır israftan kurtarılan sebze ve meyveler ile hazırlanan ve Galatasaray Meydanı’ndan kurulan sofra yine aynı noktada bu defa polisin müdahalesi ile karşılaştı. Bombalara Karşı Sofralar kolektifinin gönüllüleri etkinliğin bitirilmesi yönünde baskıya ve tacize uğradı.


 
Sofra kurulup yemek dağıtımı başladıktan on dakika sonra polis tarafından “izinleri olmadığı” gerekçesi ile meydandan kovulmak istenen ekip yemek dağıtımına devam etti.
 
Ardından tacizlerini devam ettiren polis Bombalara Karşı Sofralar ekibini yemek ve takas eşyalarına el koymak ile tehdit etti. Kolektifin bir üyesinin çektiği video ve fotoğrafla ise yine polisin gözaltı tehditleri eşliğinde zorla silindi.
 
Polisin müdahalesi sebebiyle sofrayı toplamak zorunda kalan ekip kalan yemeklerini yolda ve Mis Sokak’ta dağıtmaya devam etti.


 
“POLİS SALDIRILARINA KARŞI KAZAN KALDIRACAĞIZ”
 
Kolektifi, yaptığı açıklamada şunları belirtti:
 
“Bombalara Karşı Sofralar olarak bu baskıların bizi yıldıramayacağını belirtiyoruz. Her Çarşamba Galatasaray Meydanı’nda toplanarak, bombalara, sömürüye ve polis saldırılarına karşı kazan kaldıracağız..
 
Yemeğin giysinin satılması serbest, atılması serbest, sadece paylaşılması yasak. Kapitalizmin her günü Ohal, kapitalizme çalışan hepimiz mağduruz; kral çıplak demeye devam edeceğiz.“ (Demokrat Haber)