İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Salı günü sosyal medyada yayınlanan ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen “Yalnızım Atam” isimli ırkçı sözler içeren klipteki kişinin güvenlik görevlisi olduğunu söyledi.

Diyarbakır valiliği, konuyla ilgili bir polisin açığa alındığını duyurdu.

Salı günü sosyal medyada yayınlanan ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde girişin yasak olduğu mahallelerde çekilen “Yalnızım Atam (Sur Şehitlerimiz Anısına)” isimli ırkçı sözler içeren klip hakkında Diyarbakır Emniyeti soruşturma başlattı. Klipteki kişinin güvenlik görevlisi olduğu ve açığa alınması için talimat verildiği açıklandı.

HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir de konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergeleri vermişlerdi.

2 Aralık 2015’ten beri Sur’un sivillerin giriş çıkışına yasak olan mahallelerinde, insansız hava aracı ve profesyonel ekipmanlar kullanılarak çekilen klip tepki yaratmıştı.

AÇIĞA ALMA TALİMATI

Çarşamba günü akşam saatlerinde HDP milletvekili Garo Paylan’ı arayan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ise klipteki kişinin bir güvenlik görevlisi olduğunu ve bu kişinin açığa alınması için talimat verildiğini söyledi.

(Kaynak: AGOS)