İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Haydarpaşa Garı’nda çıkan yangının 4. yıldönümünde, Kadıköy Rıhtım’da toplananlar Haydarpaşa’ya yürüdü. “Haydarpaşa gardır, gar kalacak” sloganı ve meşalelerle yüründü.

sendika.org'da yer alan habere göre, eyleme katılanlar arasında Haydarpaşa Dayanışması, İstanbul Kent Dayanışması ve Kadıköy kent Dayanışması’nın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve meslek örgütü yer aldı.

Garın merdivenlerinde, Mücella Yapıcı açıklama yaptı. “Kentimizin yağmalanan her bölgesinde ve direnen halkımızla birlikte dayanışmalarımızla eskisinden çok daha güçlüyüz, çok daha kararlıyız ve biz bu yangını da söndüreceğiz” diyen Yapıcı, Haydarpaşa Garı’nın aslına uygun olarak onarılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamadan sonra garın kapısına siyah çelenk bırakıldı.

YIL 2010

İstanbul Haydarpaşa Tren Garı'nda 28 Kasım 2010'da çıkan yangın, yaklaşık 2.5 saat sonra söndürülmüş ve tarihi binanın çatı ile 4. katı yanmıştı  

DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI

Haydarpaşa Garı, 1908'de İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak inşa edildi. Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Bağdat Demiryolu yanında İstanbul-Şam-Medine seferleri de yapılmaya başlandı. 

I. Dünya Savaşı sırasında gar deposunda bulunan cephanelere 1917'de yapılan bir sabotajla çıkan yangın sonucu tarihi garın büyük bir bölümü hasar görmüştü.