Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan bir internet kafenin enkazında çekilen fotoğrafıyla depremin sembolü olan 13 yaşındaki Yunus Geray'ın ailesi isyan etti. Geray, "Fotoğraf üzerinden herkes reklam yaptı. Şimdi çocuklarıma iş istiyorum. Başka bir isteğim yok" dedi.

Enkazdaki fotoğrafının çekilmesi ardından kaldırıldığı hastanede aynı gün hayatını kaybeden Yunus Geray, Van depreminin sembolü haline geldi.

Depremin ardından birçok aile gibi Yunus'un ailesi de Van'ı terk ederek Ankara'ya yerleşti. İlk günler herkes tarafından birçok söz verilen Geray ailesi, kısa süre sonra unutuldu. Söz veren birçok işadamı ve kişi vaatlerini yerine getirmeyince Geray ailesi de ekonomik sıkıntı ile karşılaşmaya başladı. Daha fazla maddi sıkıntıya katlanamayan 10 kişilik aile 2 ay önce Van'ın Erciş İlçesi'ne döndü.

Salihiye Mahallesi'ndeki eski evlerine yerleşen ailenin 25 yaşındaki oğulları Ender ile 30 yaşındaki Şakir Geray, inşaatlarda iş bularak çalışmaya başladı. Anne Miyaser Geray, eski hayatına döndüklerini belirtirken, işsiz olan baba, 55 yaşındaki Yusuf Geray ise, tek isteğinin çocuklarına iş verilmesi olduğunu söyledi.

Baba Geray, şöyle dedi: "Depremden sonra çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ankara'da birçok kişi bize yardım sözü verdi. Ama bu söz verenlerin çoğu bizi ne aradı nede sordu. Böyle oluncada dönmek zorunda kaldık. Bize yardım etmek isteniyorsa inşaata çalışan iki çocuğum var bunlara iş verilsin. Bizim ailemizi en çok bu mutlu eder."

Yunus Geray'ın depremde çekilen fotoğrafını duvara asan baba Geray, şimdi çocuklarına iş verecek yetkililerden haber bekliyor.