Kevenli TOKİ binalarında kalan ve bir yıla yakındır elektrik faturaları gelmeyen yurttaşlara 2 aylık olarak bin ile 20 bin TL arası elektrik faturası bedeli geldi. Yurttaşlar faturaların kabarık olduğunu belirterek, tepki gösterdi.

FATURALAR MECLİSE GÖNDERİLECEK

Van depreminden sonra yapılan Kevenli TOKİ konutlarında yaşayanlara bir yıldan sonra gelen bin ile 20 bin arasında değişen elektrik faturalarına ilişkin Kevenli TOKİ Alışveriş Merkezi önünde basın açıklaması yapan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, faturaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yurttaşların ellerinde elektrik faturaları ile katıldığı açıklamada konuşan Şen, faturaları Meclis'e göndereceklerini söyledi.

'İNŞAATTA KULLANILAN ELEKTRİK PARASI YURTTAŞLARDAN ALINIYOR!'

Şen'den sonra konuşan TOKİ konutlarında kalan Veli Kırmızı adlı yurttaş, kendisine bin 500 TL elektrik faturası geldiğini belirtti.

Kırmızı, konutlara yerleşen yurttaşların ekonomik durumlarının kötü olduğuna dikkat çekerek, bu parayı ödeyemeyeceklerini söyledi. Kırmızı, bina inşaatlarında kullanılan elektriğin parasının da kendilerinden alındığını belirti. Yurttaşlara 2 aylık faturada bin ile 20 bin arasında faturaların kesildiğini dile getiren Ramazan Aydın ise, TOKİ yönetiminin görevden alınması için imza topladıklarını söyledi.

Aydın, "Yönetimi biz seçmedik. Yönetim AFAD temsilcileri tarafından atandılar. Biz bu yönetimi istemiyoruz, çünkü sorunları yöneticilere anlattığımızda bizi dikkate almıyorlar" diye konuştu.