Van ’da Kaya Çelebi Konteyner Kenti'nde kalan 15 depremzede ailenin konteynerleri boşaltması için önce elektrik ve suları kesildi, daha sonra kanalizasyon sistemi iptal edildi. Eksi 10 derece soğukta elektriksiz, susuz kalan depremzedeler konteynerleri boşaltınca valilik konteyner kentleri kaldırıldı.

‘KONTEYNER KENTTE TEK BAŞIMA KALDIM’

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre; soğuk kış şartlarından dolayı depremzedelerin konteyner kentleri terk etmek zorunda kaldığını belirten iki çocuk annesi Bahar Osman ise durumunu şu şekilde aktardı: ‘’Yaklaşık 10 gün önce valilik bir hafta içinde konteyner kenti boşaltmamız yönünde bize bir yazı yolladı. Biz de valiliğe maddi durumumuzun kötü olduğunu ve konteyner kenti boşaltamayacağımızı söyledik. Fakat elektrik, su ve kanalizasyon sistemi kesilince çocuklarımız hastalandı. İnsanlar soğuktan dolayı burada kalamayacağını anlayınca geçici süreliğine akrabalarının yanına yerleşti. Fakat valilik ekipleri depremzedelerin geçici olarak boşalttığı konteynerleri kaldırdı. Şu anda burada hiç kimse yok. Konteynır kentte karanlıkta iki çocuğumla tek başıma kaldım.”

 ‘13 KİŞİ 1+1 EVDE YAŞIYORUZ’

Van depreminden sonra çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu ve konteynerde yeterli kadar ısınamadıkları için çocuklarının hastalandığını söyleyen inşaat işçisi İlyas Haskaya durumunu şu şekilde aktardı:

“Yaklaşık beş ay önce elektriklerimiz kesilmişti. Valilik ekipleri iki gün önce gelip suları kesti. Kenti boşaltmamız için kanalizasyon sistemini de iptal ettiler. Kent kullanılmaz hale geldi. Soğuk kış şartlarına dayanamadığımız için eşyalarımızı konteyner kentte bırakıp geçici olarak bir arkadaşımızın evine yerleştik. Benim ailem 9 kişi, arkadaşımın ailesi de 4 kişi. Toplam 13 kişi 1 oda 1 salon evde kalıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kışın ortasında sokakta kaldık.”