Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir televizyon programında Karacaahmet Cemevi ile ilgili “ucube” kelimesini kullanmasına, Karacaahmet Sultan Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Ercan açıklamasında şunları ifade etti: 

“ Kendilerine bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cemevlerini ibadethane saymayan açıklamaları ve bu görüşe dayanarak Yargıtay’ın bu yöndeki kararı Alevileri hiçbir şekilde bağlamamaktadır. Bütün inançlara eşit mesafede olması gereken Başbakanın milyonlarca Alevi, Bektaşi yurttaşının ibadet ettiği bir yer için ‘Ucubedir’ sözü her konuşmasında birlik ve beraberlikten söz eden Başbakana yakışmamıştır. Bu söz Alevi camiasını ve bizleri derinden incitmiştir. 
 
RUHSAT SORUNUN NEDENİ DEVLET POLİTİKASI
Karacaahmet Cemevi’nin ‘ruhsatsız’ olduğunu açıklayan Başbakana sormak gerekir. İbadethane sayılmayan ve bu nedenle imar planlarında yer verilmeyen Cemevleri’ni ruhsatlı yapma olanağı var mıdır? Türkiye’de sayıları 900’ü bulan Cemevleri’nin tamamına yakınının bu ayrımcılık politikası yüzünden ruhsatı bulunmamaktadır. Cemevleri’nin kaçak ve ruhsatsız olmasının sonucunu Aleviler’de değil devleti yönetenlerde aramak gerekir. Her nedense, Sayın Başbakanın 18 yıl önce yaşanmış olayı, bugün tekrar gündeme getirmesini anlamakta güçlük çekiyoruz….”  

‘TAHRİKLERE KAPILMAYACAĞIZ’
“Türkiye’de cami yaptırma dernekleri tarafından hazine arazileri üzerine yapılan camiler sonradan planlara işlenip yasal statüye kavuşturulurken, benzer uygulama Cemevleri’nden esirgenmektedir. Bu uygulama Anayasa’nın eşit yurttaşlık ilkesinin açıkça ihlali değil de nedir?” diye soran Ercan, sözlerine şöyle devam etti: “Bir süreden beri Aleviler’in bilinçli şekilde tahrik edildiğini ve onları sokağa dökme amacı güdüldüğünü üzülerek izliyoruz. Aleviler’e yönelik provakatif bu söylemler başarıya ulaşmayacak ve Aleviler, ne Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvalarına biat edecek ne de tahriklere kapılacaktır.” (evrensel)