Almanya Ezidi Dernekleri Federasyonu (Federasyona Komeleyên Êzdiyan-FKE) yazılı bir açıklama yaparak son dönemlerde Türkiye'de yaşayan Ezidilere yönelik artan baskılara dikkat çekti.

ANF'nin haberine göre, baskıların çözüm sürecine denk gelmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden FKE, baskıların son bulmasını istedi. FKE'nin açıklaması özetle şöyle:

"Ezidiler üzerindeki baskılar her gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte Ezidilerin köylerine geri dönmesi gerekirken, Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamı Ezidilere ait Bahçecik köyünde cami yapmak istiyor. Bu girişimden derhal vazgeçilmeli. Çünkü Bahçeçik köyü Ezidiler açısından büyük bir öneme sahip. Bu köyde tek bir Ezidi aile yaşıyor, diğer köy sakinleri göç etmişler.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Urfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Tintirik köyünde Emer Guden adlı Ezidi bir vatandaşın tapulu arazisini vermediği için komşuların baskısına maruz kaldığını öğrendik. Mardin'in Midyat ilçesinde Ezidilere ait Kîwexê ziyareti yıkıldı. Yine Ezidilere ait Kelhok köyüne bölgedeki bir aşiret el koydu. Ezidi kardeşlerine bu tür baskılar yapan bazı Kürtler bundan derhal vazgeçmeli."