Televizyon yayınlarını düzenleyen Ofcom adlı kuruluşun araştırmasına göre İngiltere'de insanlar teknolojiye uykudan daha fazla zaman ayırıyor.

Araştırma verileri yetişkinlerin günde ortalama 8 saat 41 dakika medya araçlarıyla ilgilenirken, 8 saat 20 dakika uyuduğunu gösterdi.

2 bin 800 yetişkin ve çocukla yapılan ankete göre ise insanlar ortalama 3 saat 52 dakika televizyon izleyerek geçiriyor. Bu süre 2010'dan bu yana ilk kez dört saatin altına düştü.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre araştırmada dijital medyanın büyümesine rağmen televizyon ve radyonun gerisinde kaldığı da belirtiliyor.

Ofcom her yıl 12 ve 15 yaş arasındaki çocukların medya alışkınlarını da izliyor.

Günlük medya alışkanlığı
Televizyon: 3 saat 52 dakika
Radyo: 2 saat 46 dakika
İnternet: 1 saat 8 dakika
Cep telefonu: 28 dakika
Sabit hat: 9 dakika

Buna göre çocukların yalnızca yüzde sekizi elektronik posta atarken sadece yüzde ikisi sabit hatlı telefon kullanıyor. Araştırmada gençlerin teknolojiye daha yatkın olduğu da ifade edildi.

Altı yaşındaki bir çocuğun ortalama 45 yaşındaki bir yetişkinle aynı bilgi seviyesinde olduğu da ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 84'ü kitap ya da müzik cd'si koleksiyonu yaptığını belirtti.

Yaklaşık her üç kişiden biri ise geçmiş aylarda en az bir mektup yazdığını söyledi. "En çok hangi medya araçını özlediniz" sorusuna 16 yaş ve üstü kişilerin yalnızca yüzde ikisi "gazete ve dergi" yanıtını verdi.