Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Karadeniz'de yaygın olarak kullanılan "Temel", "Fadime", "Dursun" ve "İdris" isimlerinin yeni doğan çocuklara verilmesini sağlamak amacıyla, yaklaşık 1.5 ay önce proje başlattıklarını belirtti.

 

Proje kapsamında yeni doğan bebeklere bu isimleri verenlere çeyrek altın hediye etmeyi kararlaştırdıklarını ifade eden Şen, projeye rağmen şu ana kadar Arsin'de doğan hiçbir bebeğe bu isimlerin verilmediğini söyledi.

 

TAYYİP VE HAYRÜNNİSA TERCİH EDİLENLER ARASINDA

Şen, Arsin'de bu yıl içinde 59 erkek, 50 kız bebek dünyaya geldiğini bildirdi. Şen, erkek bebeklere Fatih, Berat, Samet, Kidus, Utku, Berkant, Muhammet, Tayyip ve Talha gibi isimler verildiğini, kız bebeklere ise Hayrünnisa, Emine, Büşra, Kübra, Aybüke, Tenzile ve Ceylin isimleri konulduğunu kaydetti.

 

"ALTINLARI KİMSEYE VEREMEDİK"

Karadeniz'de eskiden yaygın olarak kullanılan isimlerin yeni doğan çocuklara verilmemesi nedeniyle üzgün olduklarını anlatan Şen, "Dolayısıyla altınları kimseye veremedik. İdris, Temel, Dursun ve Fadime gibi isimleri çocuklarına koyanlara, altın yerine otomobil vereceğimiz yönündeki iddialar ise doğru değil" dedi.