İngiltere'de hayvanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan RSPCA örgütü, 'selfie'lerden siyah kedilerin dışlandığını belirtti. RSPCA'nın Facebook sayfasına koyduğu yavru kedi için iki günde 30 kişi telefon etti.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, sosyal medyanın en son trendi 'selfie'lerden siyah kedilerin dışlandığını gösterdi. Hayvanlara yönelik şiddete karşı mücadele veren RSPCA örgütü, İngiltere'deki her 1000 kediden yüzde 70'inin siyah ve siyah-beyaz olduğunu, siyah kedilerin 'selfie'lerin dışında kaldığını belirtti.

Al Jazeera'nin haberine göre; örgüt, siyah kedi besleyen insanların sayısının azaldığını, aynı zamanda göze daha az çekici geldikleri için siyah kedilerin 'selfie'lerden de dışlandığını ifade etti.

Telegraph'a konuşan Nottingham kentindeki bir kedi kurtarma merkezi yetkilisi, 'son bir yıl içinde merkezin siyah kedilerle dolup taştığını ve insanların siyah kedileri sevmemeye başladığını' söyledi.

Yetkili, kedi almak için gelen insanların siyah renklilere ilgi göstermediğini, en çok kızıl tüylere sahip kedileri tercih ettiklerini belirtti.

SİYAH KEDİLER BAKIM MERKEZLERİNE MUHTAÇ

RSPCA, siyah kedilerin Ortaçağ'dan bu yana büyülerle bağlantılı kabul edildiklerini, öte yandan İngiltere'de şansın sembolü olarak görüldüklerini belirtti. Ancak bu durum bile siyah kedilerin selfie için tercih edilmesine veya sahiplenilmesine yetmiyor.

RSPCA, siyah kedilerin diğer kedilerden ayırt edilmesinin zor olmasından dolayı da tercih edilmediklerini, aynı durumun köpekler için de geçerli olduğunu ifade etti.

Hayvanlara yardım örgütü Blue Cross ise 2007-2013 yılları arasında kendilerine gelen siyah kedi sayısının yüzde 65 arttığını belirtti.