Galatasaray LIV Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylar sırasında Sırp taraftar Marko İvkoviç'in bıçakla öldürülmesiyle ilgili 53 yaşındaki Kadri Aktaş tutuklandı. Diğer 6 kişi ise savcının istediği adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok sabah saatlerinde Sırp taraftar Marko Ivkovic cinayetiyle ilgili gözaltına alınan yedi kişiden birinin olayın faili olduğunu söylemişti.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan yedi şüpheliden altısı adli kontrol tedbiri uygulanması, 53 yaşındaki Kadri A. ise tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimi Cemal Kök şüpheliyi "Üzerine atılı kasten öldürme suçunun niteliği, tanık anlatımları, delillerin tam toplanmamış olması, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalmasını" göz önüne alarak tutukladı.
Hakim Kök, mevcut delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması koşullarının oluşmadığını belirterek, altı şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bıraktı.

‘FARKINDA OLMADAN BIÇAĞI ELİME ALMIŞIM’

Tutuklanan serbest meslek sahibi Kadri A. ifadelerinde olay günü, Galatasaray-Kızılyıldız basketbol karşılaşmasının olduğu yere yakın bir mahallede mangal yaptığını ifade ederek, olayı özetle şöyle anlattı:

"Bir anda yabancı taraftarlar, Galatasaray taraftarlarına taş, sopa ve çelik coplarla saldırmaya başladı. Bu olaylar üzerine bir anda ben de hareketlendim. Farkında olmadan bıçağı elime almışım, biz de taşla sopalarla karşılık verdik. Bu sırada burnuma tekme veya yumruk gibi bir darbe aldım. Elimdeki bıçağı bacağa doğru salladım ancak isabet ettiremedim. Bana vuran şahıs daha sarışın ve uzun boyluydu. Ölen şahsın fiziksel özellikleri daha farklıydı. Ölen kişiyi ben bıçaklamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum."
Diğer şüpheliler de ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

Altınok, bu kişilerin Galatasaray taraftarı olup olmadığına dair bir yorum yapmak istemediğini, ama yedi kişinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu açıklamıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün çok üstün çalışma gösterdiğini ifade eden Altınok, "Bunu bir uluslararası sıkıntı yaratacak sorun olmaktan çıkarmak için gece gündüz çalıştılar. 82 kamerada 731 saatlik görüntü toparladılar. Özel olarak kurulan 20 kişilik ekip Ankara'dan da yardım almak suretiyle bir haftada incelediler. Görgü tanığı olan 193 personelimiz üzerinde de çalışma yapıldı, bilgilerine başvuruldu" diye konuştu.
Altınok ayrıca, Emniyet’ten “Olay iki taraftar grubu arasında yaşanan kavga sırasında gelişti” şeklinde bir açıklama yapılmadığını; bu kişilerin kavga eden taraftar grubu içinde yer almadığını belirtti. Altınok, "Tespitlerimize göre bu kişiler Abdi İpekçi Spor Salonu'na giden yol kenarında piknikvari bir toplantı yapıyormuş ve daha sonra kavgaya karışmışlar" dedi.