Sosyal medyada kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Şener Şen, “Meğer ne kadar sevgisizmişiz. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım” dedi

Ceren Çıplak'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 20. Türk - Alman Film Festivali kapsamında yaptığı açıklamalarla sosyal medyada eleştirilerin hedefi olan Şener Şen eleştirilere çok kısa yanıt verdi.

Şen, “Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Halkına ileri demokrasiyi layık görmeyen iktidarlar yüzünden sıradan vatandaşlar benimle aynı görüşten değilsin diye birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım. Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil” dedi.

NE OLMUŞTU?

20. Türk- Alman Film Festivali sırasında seyircilerin sorularını yanıtlayan Şen, bir seyircinin “Toplumsal eylemlere neden katılmıyorsunuz?” sorusunu “Oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz” diye yanıtlaması üzerine sosyal medyada eleştirilerin hedefi olmuştu.

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Şener Şen ve Uğur Yücel’in bir filmle uyandırdıkları etki birçok siyasi faaliyetten fazladır. Candır ikisi de. Linç etmeyelim. Ettirmeyelim” diye yazmıştı.