Samsun Agape Kilisesi önderi Orhan PıçaklarFuhuşa Aracılık” iddiasından 2,5 aylık soruşturmanın ardından aklandı. Soruşturmayı yürüten Samsun Savcılığı kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Pastör Orhan Pıçaklar, “Samsun'da müjdenin duyurulması için yürütülen çalışmaların bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını” söyleyerek, kiliseye yapılan saldırıların ardından şahsına yönelik saldırılarla  karşılaştığını söyledi.

Pıçaklar, Samsun’da yaşayan yaklaşık 100 civarında küçük bir Hristiyan topluluk olduğunu ve topluluğun bu olaydan dolayı büyük acı duyduğunu söyledi.

Pıçaklar, “Sadece Tanrı için bir şeyler yapmaya çalıştık ve herkesin yardımına koşmaya çalıştık. Şu anda şehrimizde yaşayan İran, Irak, Afgan ve Afrikalı yüzlerce insana hizmet ediyoruz. Yüreğimiz Tanrı'mıza ait ve Tanrımız'ın emrettiği gibi ülkemizin yöneticilerine ve yasalarına yürekten bağlıyız.  Her ne kadar bu iftiradan dolayı 2,5 ay azap dolu günler yaşasak da bu acı dolu günlerden aklanarak çıktık. Yine Allah’ın emrettiği gibi karşılıksız ve çıkarsız yardımlar etmeye ve Samsun’da yaşayan 100 civarında imanlıya hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Samsun Agape Kilisesi Önderi Orhan Pıçaklar, yaptığı açıklamada “Bu zor günlerde bizi ziyaret eden, teşvik eden, uzaklardan dua eden tüm kardeşlere teşekkür ederiz. Düşman ve dost görünümlü düşmanlarımızın oyununu bozan Tanrı'ya şükrederiz” dedi.

Pıçaklar ayrıca olayın ortaya çıkarılması için yoğun çaba sarf eden Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ve emniyet birimlerine teşekkür etti.