Son dönemde sokakta, minibüste, kısacası hayatın her alanında kadınlara dönük saldırılar, hastane içine kadar girdi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Burcu K. adındaki bir hemşire bu sabah 05.20 sıralarında hastane koridorunda bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan Burcu K.’ya saldırırken tekbir de getirdi.

Saldırıya uğrayan hemşire Burcu K. yaşananları Evrensel'den Erdi Tütmez'e anlattı. Kırmızı alanda çalıştığını ve sarı alana geçerken koridorda saldırıya uğradığını söyleyen Burcu K., “Koridordan geçerken bir ‘hırlama’ sesi duydum. Tanımadığım bu kişiyle bir anda göz göze geldim. O an korktum, kenara çekildim ve oradan uzaklaşmaya çalıştım. Bu sırada beni kovaladı. Sarı alana koştum, o da peşimden koştu. kimse yoktu. Tekbir getirdi ve bir anda arkadan üzerime atlayıp, beni yere düşürdü. Başımı önce sandalyeye, sonra da yere vurdu. Bunun üstüne bir de başımı ısırdı. Çığlıklar attım, o sırada güvenlik geldi ama uzun süre saçımı bırakmadı. Uzun süre saçımı bırakmadığı anda ‘Bekle, daha bitmedi’ gibi hareketler yaptı. Bunun sonucunda da kafamın sağ tarafında saçlarımın yüzde 50’si döküldü. ” dedi.

‘KOCA HASTANEDE SALDIRIYA UĞRADIM!’

Olaydan sonra Beyaz Kod (Hastane çalışanlarının güvenliğini sağlamak amacıyla tanımlanmış acil kod sistemi.) verdiğini ve saldırganın hastane kaydının olmadığını öğrendiğini belirten Burcu K. “Olaydan sonra kameralara bakıldı ve saldırganın ne ismi ne de kaydı çıktı. Kamera kayıtlarına göre polis saldırganı kelepçeli getiriyor hastaneye ve o sırada kelepçesini söküp ayrılıyor. Ama kim olduğu, ne olduğu belli değil. Ve bu kişi sonrasında kelepçesiz bir şekilde bana saldırıyor. Koca hastanenin ortasında dayak yedim. Hayatta olmayabilirdim.” ifadelerini kullandı.

‘GÖZÜMÜ KAPATTIĞIMDA AKLIMA GELİYOR’

Son dönemde kadınlara dönük saldırılara da dikkat çeken Burcu K., “Şort giydiği için saldırıya uğrayanlar oldu. Ama insan ‘Bunlar benim başıma gelmez’ diye düşünüyor ama geliyor işte. Açık bir insanım. Üniformalıydım. Şu an hiç bir şey yapamıyorum. Korkuyorum, psikolojim bozuldu. 10 gün rapor aldım, psikiyatri desteği de alacağım. Her gözümü kapattığımda olay aklıma geliyor. Kadın diye ezilecek değiliz. Evden çıkarken, kimseye hesap vermek durumunda değiliz, insanız biz.” dedi.

SES AKSARAY: SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Konuyla ilgili SES Aksaray Şubesi Başkanı Muhsin Baygümüş de “Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı. Baygümüş şu ifadeleri kullandı: “Beyaz kod zaten verildi. Bu olay kamu davasına dönüşecek. Takipçisi olacağız, davalarına katılacağız. Hastane yönetimiyle daha görüşülecek. Orada bu arkadaşımız öldürülebilirdi. Saldırının olduğu nokta da güvenlik bankosuna yakın. Ancak gecikmeli müdahale ediliyor. Acil servis içerisinde güvenliklerin artırılması gerek. Bu konuda tekrar zorlayacağız yönetimi. Son zamanlarda şort giydiği için, oruç tutmadığı için saldırılar yapıldı insanlara. Ama bunun nedenini de gayet iyi biliyoruz. Bu saldırıların ardından uygulanan cezasızlık politikaları bu saldırıları artıyor. Saldırganları teşvik ediyor.”