Rize'de dün gece etkili olan şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu. Bir ev toprak kayması nedeniyle yıkıldı, 2 ev boşaltıldı. 28 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Rize’de dün gece etkisini artıran şiddetli yağış Derebaşı Köyü’nde heyelana neden oldu. Musa Köse’ye ait iki katlı ev toprak altında kaldı. Bir düğüne giden Köse ailesi, köy yolunun heyelan sonucu kapanması nedeniyle şehir merkezindeki evlerinde kalmaya karar verince toprak altında kalmaktan kurtuldu. Musa Köse, “Köy yolu kapanmasaydı gece eve gelecektik. Yol kapanınca geri döndük, toprak altında kalmaktan kurtulduk. Cana geleceğine mala gelsin” dedi. Oğlunun çöken evini gören Meryem Köse ise, “İyi ki oğlum ve ailesi evde değildi. Çok şükür” dedi.

‘SU YÜKSELİRSE BİZ DE KAÇACAĞIZ’

Derebaşı Köyü’nde evi dere yatağının içerisinde bulunan Karabulut ailesi de hayvanlarını ahırdan çıkararak güvenli bir yere götürdü. Kendilerinin de tehlike altında olduğunu belirten Necla Karabulut, “Dere taşınca korkuyoruz. Kaç yıldır yetkililere sorunu anlatıyoruz ama ilgilenen yok. Hayvanlarımızı çıkardık. Şimdilik buradayız ama su yükselirse bizde kaçacağız. İnşallah sesimizi duyarlar, gelip bir önlem alırlar” diye yakındı.

2 EV BOŞALTILDI, 28 KÖY YOLU KAPALI

Bu arada, Salarha ve Güneysu derelerinin de aşırı yağış nedeniyle taştı. Pazarköy Köyü’nde de heyelan riski altında olan 2 ev tedbir amacıyla boşaltıldı. İl genelinde 28 köy yolu sel ve heyelan sonucu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.