Ramazan ayının başlaması ile yerli turistlerden boşalan Türkiye'nin en ünlü plajına sahip olan Fethiye'nin Ölüdeniz beldesi adeta ölü bir belde oldu. Beldedeki sahiller yabancı turistlere kalırken Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yerli turistlerin yarısının beldeden ayrıldığını açıkladı.

 

Ramazan ayının turizm sezonuna denk gelmesi yerli turistlerin tatillerini yarıda kesmelerine neden oldu. Temmuz ayında yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Fethiye'de yerli turist sayısında Ramazan'ın ilk günü gözle görülür bir azalma yaşandı. 45 dereceyi bulan hava sıcaklıklarına rağmen Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde plajlar ve sokaklar boşaldı. Yerli turistten boşalan plajlar yabancı turistlere kaldı.

 

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ramazan ayı ile birlikte beldedeki yerli turistlerin yarısının beldeden ayrıldığını söyledi. Temmuz ayının ilk günlerinde Ölüdeniz'in son yıllarda aldığı en fazla yerli turisti ağırladığını anlatan Yılmaz, Ramazan ayının sonuna doğru yeniden aynı doluluğa ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

 

Ölüdeniz'de son 2 günde yaşanan azalma bölge esnafının da dikkatini çekerken, esnaflar Ramazan ayının ilk günü yaşanan bu boşalmanın kendilerini de olumsuz etkileyeceği görüşünde. Esnaflar, "Ölüdeniz'de önemli bir yoğunluk vardı. Ama bugün bıçak gibi kesildi. Yerli turistler ya daha serin yerlere ya da memleketlerine geri döndü. Ramazanın ilk günü sahillerimiz turistlere kaldı" dediler.

 

KONYAALTI DA SAKİN

Normal zamanlarda Antalya Konyaaltı Sahili’nde denize girmek için yer bulunamazken, Ramazan ayının ilk günü sahilde sakin bir hava hakim. Normal şartlara göre çok az kişinin geldiği sahilde şezlongların tamamına yakını boş kaldı. Turizm sezonunun başlamasıyla en fazla doluluk oranının yaşandığı Konyaaltı Sahili, 35 derece hava sıcaklığı olmasını rağmen ilgi görmedi. Sahilde denize giren az sayıda yerli ve yabancı tatilci bulunuyor.

 

Az sayıda insanın denize girdiği sahilde işletmeci Yusuf Lokumcu, denize girenlerin sayısında yüzde 70 oranında düşüşün olduğunu söyledi. Dün sahilin çok fazla dolu olduğunu belirten Lokumcu, “Sahil bir hafta böyle gidiyor. Sonra geri normale dönüyor. İşlerimizde yüzde 70 civarında düşüş var. Sahillerin boş kalmasının başka bir nedeni ise havaların geçen yıla göre daha sıcak olması” dedi.

Hızlı al >>>