Samsun’daki Agape Protestan Kilisesi’ne son günlerde saldırılar yeniden arttı.

Saldırılar kimi zaman taşla olsa da çoğu zaman kiliseye tehditler yağıyor.

Samsun’daki Hristiyanlar Pazar ayinlerinde büyük tedirginlik yaşıyor. Bu yüzden kilisenin Pastörü Orhan Pıçakçılar’a yakın koruma da verildi. 

Yeniyüzyıl gazetesinde yer alan habere göre, Protestan Kiliseler Birliği Genel Sekreteri Umut Şahin yaşanan, saldırılarla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan randevu talep ettiklerini fakat sonuç alamadıklarını söyledi.

‘SALDIRILAR ORGANİZE OLABİLİR’

Şahin, Samsun’daki kiliseye yönelik olarak yaşanan saldırıların bireysel olduğu görüşünde olsa da dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, “Çünkü geçmişte pastörlere (din adamlarına) yönelik suikast planı var. Pazar günü silahla kiliseyi basmak gibi planlar olduğunu da biliyoruz. Pastörümüz Orhan Pıçakçıların çocuğu kaçırılamaya çalışıldı. Kendisine yakın koruma verildi. Organize değil diyoruz ama olabilir de. Bu yüzden bu saldırılar dikkate alınmalı” ifadelerini kullandı.

ANA ETKEN KUTUPLAŞMA

Türkiye’de yaşanan siyasi çekişmelerin ve kutuplaşmaların kendilerine de yansıdığını belirten Şahin şöyle devam etti: “Siyasi ve politik anlamda daha sakin geçen dönemlerde benzeri sıkıntılar ve saldırılarda azalma oluyor. Ne zaman ki toplumsal kutuplaşmalar başlıyor o zaman saldırılar artıyor. Toplumsal birliktelik, farklılıklara saygı ve yaşam kültürü algısını geliştirmemiz gerekli.