Avcılar’da aile kavgasına müdahale eden 3 polis, zihinsel engelli Hamiyet Ağaoğlu ve kardeşi Hatice Özer’i darp ederek demir korkuluklara kelepçeledi.

Aile münakaşası nedeniyle olay yerine giden Avcılar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, yüzde 65 oranında zihinsel engelli olduğu öğrenilen 2 çocuk annesi Ağaoğlu’nu darp ederek apartmanın demir korkuluklarına kelepçeledi. Ağaoğlu yerde bir saat boyunca kelepçeli vaziyette tutuldu. Polisler kendilerine tepki gösteren Ağaoğlu’nun kardeşi Özer’i de darp ederek aynı şekilde korkuluk demirlerine kelepçelendi.

BABAYA 'SENİ DE KELEPÇELERİZ' TEHDİDİ

Baba Ahmet Zühtü Varış kızlarının kelepçelendiğini görünce polislerle tartıştı. 71 yaşındaki Varış, polislerin kendisini “Çok konuşursan seni de kelepçeleriz” diye tehdit ettiğini söyledi.

Ağaoğlu ve Özer, olayın ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürüldü ve engelli kadına darp raporu verildi. Polisleri savcılığa şikayet eden Varış, ifadesinde olayda iki polisin dahil olduğunu, Hüseyin isimli polisin kendisine küfür ettiğini söyledi.

ŞİKAYET ULAŞMAMIŞ

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Çimen ise kendilerine ulaşan bir şikâyet bulunmadığını ifade ederek, “Savcılıktan yazı gelmesi durumunda biz de çalışmalara başlayacağız. Konuyu inceleyeceğiz” dedi.

Zihinsel engelli Ağaoğlu ve kardeşi demir korkuluklara kelepçelendi.