Geçtiğimiz mart ayında iki gencin hayatını kaybettiği trafik kazasının ayrıntıları ortaya çıktı. Adana’nın Karataş ilçesinde meydana gelen olayda trafik polislerinin ölen gençlerin telefonunu ve parasını aldığı ortaya çıktı. Öte yandan kaza yerine 3 saat geç giden trafik ekibinin ölen gençlere kazadan sadece 2 saat önce GBT kontrolü yaptıklarının tespit edilmiş olması da dikkat çekiyor. Evrensel gazetesine konuşan ailelerin avukatı Tugay Bek, polis memuru hakkında sadece hırsızlıktan işlem yapıldığına dikkat çekerek, adam öldürme kastı ya da en azından ihmal sonucu ölüm olduğuna dair suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.

5 BİN TL HÂLÂ KAYIP

Gençlerden Murat Yüksel’in olay anında hayatını kaybettiği kazada diğer genç Umut Yıldırım yaralı olarak kurtulmuş, ekiplerin geç gelince de hayatını kaybetmişti. Yıldırım’ın kaza sonrasından telefondan gece saat 2’de 155’i arayarak yerini tarif etmeye çalıştığı ancak şehir merkezine 17 km uzakta bulunan kaza yerine polisin ancak 3 saat sonra ulaştığı tespit edildi. Yıldırım’ın üzerinden 32 TL para çıktı. Ailesi bir süre sonra Yıldırım’ın üzerinde 5 bin TL ve bir cep telefonu daha olduğunu hatırlayınca savcılığa başvurdu. Araştırma sonucu polislerden birinin Yıldırım’ın sim kartını kullandığı ortaya çıktı, telefon ise evinde bulundu. Hırsızlıktan işlem yapılan polis 4 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. 

O POLİS HÂLÂ GÖREVDE Mİ?

Umut Yıldırım’ın annesi Aygül Ay , 155’i arayan oğluna ulaşılabilecekken 3 saat sonra ulaşılmasına isyan ediyor, “Oğlum polise güvendi, 308 gündür toprağın altında, o polis elini kolunu sallaya sallaya geziyor” diyor. Avukatları Tugay Bek de, polis hakkında sadece hırsızlıktan işlem yapıldığını, “adam öldürme kastı” ya da “ihmal sonucu ölüm”den yargılanması için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi, polis memurunun görevine devam ettiğini düşündüklerini de ekledi.