Hakkari'de PKK tarafından 14 ay önce kaçırılan Hakkari Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak, Kuzey Irak'ta PKK'nin Metina kampına yakın bir bölgede İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ve Van Mimarlar Odası üyesi Abdullah Zeydan'a teslim edildi.

Şırnak'taki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Özatak, bu sabahın erken saatlerinde Hakkari'deki evine ulaştı. 

KAMP YAKINLARINDA SERBEST BIRAKTILAR

Hakkari'deki Katramas Mahallesi'nde 21 Ağustos 2012 tarihinde bir grup PKK'li tarafından kaçırılan Özatak, Kuzey Irak'ta bulunan PKK'nin Metina kampına yakın bölgede önceki gün serbest bırakıldı.

Özatak, kendisini almaya giden İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve beraberindeki Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Van Mimarlar Odası üyesi Abdullah Zeydan ve yakınlarına teslim edildi. Kuzey Irak'ın Zaho ketine gelen Özatak'ın işlemleri gece geç saatlere kadar sürdü. Gece yarısı Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Habur Sınr Kapısı'nı geçerek Türkiye'ye geçiş yapan Özatak ve beraberindekiler bugün saat 06.00'da Hakkari'ye ulaştı.

ANNESİNİN ÖLÜM HABERİ YIKTI

Korucu Derneği Başkanı Özatak, Yeni Mahalle'de bulunan evine gelirken yakınları tarafından sevinç ve gözyaşı ile karşılandı. Özatak'ı karşılayanlar asında bulunan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi oğlu Feyaz Özatak, 14 aydır ayrı kaldığı babasını öperek hasret giderdi. Evine 14 ay sonra ayak basan, Özatak 1 ay önce 70 yaşındaki annesi Mercan Özatak'ın ölüm haberini de duyunca oldukça duygulandı.

Korucu Derneği Başkanı Özatak, İHD, Mazlum-Der Şube Başkanı ve kendisi için Irak'a giderek çaba harcayan herkese teşekkür ederken, "Geçen 14 ayda ailemde neler olup bittiğini bilmiyorum. Annemin 1 ay önce vefat ettiği haberini aldık. O yüzden çok üzgünüm" dedi

"KAN DÖKÜLMESİNİ KİMSE İSTEMİYOR"

Özatak, 'Çözüm süreci' ile ilgili fazla bilgisi olmadığını anlatırken, "Bildiğim kadarıyla iki taraf bu konuda adımlar atıyor. Bu sürecin bozulmasını, kanın dökülmesini kimse istemiyor. İnşallah bu iş tatlı bir söz ve bağlantı ile sona erer" dedi.

Kardeşine uzun süre sonra kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten ağabeyi Ömer Özatak da çok mutlu olduklarını söyledi. (haberler.com)