Fareler şu günlerde Paris'in park alanlarında korkusuz bir şekilde dolaşıyorlar. Paris'teki fare sayısı insan sayısının iki katı olarak tahmin ediliyor.

Farelerin, tarihi Louvre Müzesi'nin çimenlik alanlarında oturanların gözünden kaçması mümkün değil. Müze çevresinde giderek çoğalıyorlar ama pek rahatsız edilmişe de benzemiyorlar.

Louvre Müzesi bahçelerinin tek sakini artık Maillol anıtı değil. Cam Piramid ve Tuileries parkı arasındaki yirmi kadar eser, bu alanı farelerle paylaşıyor. Fareleri bu bahçelere çeken ise yemek artıkları.

Paris belediyesi farelerden arındırma servisine sahip olsa da sorunu henüz çözebilmiş değil. Başkentin her bir sakinine iki fare düşüyor.

Kenti farelerden temizleme servisleri, Louvre mahallesindeki inşaat çalışmalarının farelerin doğal ortamlarını rahatsız etmesinin bu işgale yol açtığını söylerken, her gün turistler tarafından bırakılan yemek artıklarının da bunun bir sebebi olduğunu belirtiyor.

Turistler de farelerden pek rahatsız değiller. Gözlemciler, Parisliler gibi turistlerin de buna alıştıklarını ifade ediyor. (ANF)