Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ramazan ayında oruç tutan kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde denize girmeleri gerektiğini savunarak, "Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Tuttuğun ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur" dedi.

Müftü Nuh Korkmaz, ramazan ayında oruç tutmanın nefis terbiyesi olduğunu, insanı olgunlaştırması açısından da çok önemli bir ibadet olduğunu söyledi. Korkmaz, ramazanda oruç tutanların su yutmadığı sürece denize girebileceğini de ifade etti. 

 Kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde denize girmeleri gerektiğini söyleyen Korkmaz, "Orucun manevi yönü var. Manevi yönü de harama yol vermemektir. Sen ona yol bulursan, ona kapı açarsan haram kapıları açılır. O da caiz değil. Ama kadınlar ayrı bir yerde, erkekler ayrı bir yerde girerse buna bir mani yok. Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Yani yaptığın ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur. Niçin oruç tutuyoruz? Sevap almak için. O sevabı gidermemek lazım, zayi etmemek lazım."