İstanbul Ekümenik Ortodoks Patrikliği’ne bağlı 140 civarında metropolit, başepiskopos ve episkopos, "bio-etik ve kilise", "dinlerarası diyalog çalışmaları", "çevre konusunda kilisenin aktif rolü" konularında görüşmek üzere toplandı.



İstanbul Ekümenik Ortodoks Patrikliği’ne bağlı metropolit, başepiskopos ve episkoposlar, İstanbul'da gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi.



Amerika, Avrupa, Avusturalya ve Asya kıtalarından, Girit, On İki Ada ve Kuzey Yunanistan'dan İstanbul'a gelen 140 civarında metropolit, başepiskopos ve episkopos, Beyoğlu'ndaki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'nde toplandı. Toplantıda, İstanbul Ekümenik Ortodoks Patriği Bartholomeos da yer aldı.



Buluşmanın amacı, "patrikhane öncülüğünde geliştirilen konular hakkında dünyanın muhtelif ülkelerinde görev yapan temsilcileri bilgilendirmek" ve "kendileriyle fikir teatisinde bulunmak" olarak belirlendi.

Toplantıda ele alınacak konular, "14 müstakil Ortodoks kilisenin ortak arzusu ve iradesiyle 50 yıldan bu yana süregelen Panortodoks Sinod çalışmaları ve takvimi", "Çevre konuları ve bu konuda kilisenin sağlayabileceği aktif rol", "Bio-etik ve kilise" ve "Dinlerarası diyalog çalışmaları" şeklinde sıralandı.

Bugün (29 Ağustos) başlayan istişare toplantısı, 2 Eylül'de sona erecek. (Kaynak: F5 haber)