Orhan Pamuk’un 'Bir roman okurken beynimizde neler olur?' başlıklı konuşmasını yaklaşık 2 bin kişi takip etti.Orhan Pamuk’un Yunanistan’ın başkenti Atina’da Müzik Sarayı Megaro Musikis’te önceki akşam yaptığı konuşma, ülkede kitaplarını çok seven Yunanları fazlasıyla memnun etti. Kalabalığı gören Orhan Pamuk, çok şaşırdığını söyledi. Karşılıklı sohbet ve sorularla devam eden konuşmayı, Yunan roman yazarı Takis Theodoropulos sorularıyla yönlendirdi. Orhan Pamuk, roman tekniğini hem yazar hem de okur açısından değerlendirdi.

Pamuk, romanın “kendimizi ve diğer insanları anlamak için en önemli unsurlardan biri” olduğunu söyledi.
“Roman, fantezi oluşturma yardımıyla, kelimeleri görüntüye dönüştürme sürecidir” diye konuşan Pamuk, siyaset konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine bu konuda bir şey söylemeyeceğini, siyasi görüşünün kendisini bağladığını, ayrıca bunun roman içinde kullanılmasına da karşı olduğunu belirtti.

“Roman'ın propaganda ve kurumsal krizler yeri olmadığını savunan Pamuk’un konuşması ayakta alkışlandı. Etkinlik kapsamında Türk yazarın Yunanca’ya çevrilen kitapları da satıldı. Yunan okurlar, indirimli kitaplara yoğun ilgi gösterdi.

ntvmsnbc