Bursa'da kayınpederine ait ördeğe, aşırı alkollü iken tecavüz ettiği iddia edilen kişiye Hayvanları Koruma Kanunu'na göre 437 TL ceza kesildi.

Olay, geçen Eylül ayında merkez Osmangazi İlçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde meydana geldi.

77 yaşındaki S.A. ve eşi D.A.'nın damadı olan 4 çocuk babası A.Ç., eve aşırı alkollü olarak geldi. Yaşlı çift, kızı ve torunlarını rahatsız etmemesi için, damatlarına, ördek kümesinin de bulunduğu terasta yatak hazırladı. Ertesi sabah ördeklere yem vermek için terasa çıkan Salih Akdemir, kümesteki 3 ördekten birisinin kanlar içinde olduğunu ve yürüyemediğini gördü. Eşiyle birlikte baktıkları yatakta da kan izleri olduğunu ve damatlarının kanlı atletini gören yaşlı çift, ördeği de yanlarına alarak Emek Polis Merkezi'ne gidip damatlarının hayvana tecavüz ettiğini iddia etti.

A.Ç.'nin sabah erkenden ayrıldığı eve gelen polis, terasta inceleme yaparak yataktan kan örneği aldı. Ördek de Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan ilk incelemede ördekte tecavüz bulgularına rastlandı.

Karakolda ifade veren yaşlı çift, daha sonra şikayetlerini geri alınca damat A.Ç. serbest bırakıldı. İnşaat işçisi A.Ç., iddiaları reddedip, iftiraya uğradığını öne sürdü.

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavisi yapılan ördek, polisler tarafından alınıp kayınpeder S.A.'ya teslim edildi. Hayvanın hala yürümekte zorluk çektiğini, tüylerinde kan lekelerinin durduğunu söyleyen S.A., "Bu ördekten artık fayda gelmez" diyerek onu kesti.

Savcılık olayla ilgili inceleme başlatılırken alınan DNA örneklerinden A.Ç.'nin ördekle 'ilişki kurduğu' tespit edildi. Türk Ceza Kanunu'nda hayvanlarla cinsel ilişkiye girme suçu hakkında bir hüküm bulunmaması üzerine dosya savcılık tarafından görevsizlik kararı verilerek Kabahatler Bürosu'na sevk edildi. Dosya buradan da idari para cezası uygulanması için Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Son olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü'ne gönderilen dosya kapsamında A.Ç.'ye Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14-J maddesindeki 'Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak' suçundan 437 lira para cezası kesildi.