Baran Kuzey Yıldırım henüz 21 yaşında. Geçtiğimiz yıl 19 Aralık Hapishane Katliamını protesto için Galata Kulesi’ne pankart asmaktan tutuklandı. 1 yıldır Edirne F tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olarak yargılanan Baran Kuzey Yıldırım’ın 12 Mart’ta mahkemesi var.

 

İstanbul’da yaşayan annesi Nazlı Yaltıraklı Edirne'deki oğlunun ziyaretine her zaman gidemiyor. Haftada 1 gün telefon görüşmesi hakkı sayesinde oğlundan haber alıyor, sesini duyuyor, hasret gideriyor. Ancak bugün bu hakkı da elinden alındı. Gerekçe olarak da oğlunun her telefon açtığında adını soy adını ve telefon numarasını söylememesi gösterildi.

 

Anne Nazlı Yaltıraklı Demokrat Haber’e, “Zaten kısıtlı bir sürede görüştüğümüz dakikaları elimden aldılar. Bir anne olarak çok üzgünüm. Oğlumun sesini bile bana çok gördüler” dedi.

 

Nazlı Yaltıraklı “Bugün oğlum aradı. 'Anne telefon görüşmem yasaklandı' dedi ve kapattı. Sonra idareyi aradım. ‘Baran her aradığında künye sayması gerekiyor’ dediler. Yani ad, soyad, telefon numarası, benim adım. Zaten süre kısıtlı, neden her seferinde bunu bizden istiyorlar? Konuşmalarımız zaten kayıt altında” diyor.

 

“Ben oğluma bir an önce sarılmak istiyorum. Hiç suç yok ortada görünen. Dosyada saçma sapan şeylerden başka bir şey yok” diyen anne Yaltıraklı oğlunun bir pankart açıp 19 Aralık operasyonunu protesto etti diye içeride tutulmasına isyan ediyor ve en azından sesini duymaktan mahrum edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

 

DEMOKRAT HABER / Deniz Güneş