Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 3 Kasım 2013'te çobanın av tüfeğiyle vurduğu leopar, özel tekniklerle doldurularak ölümsüzleştirildi.

Diyarbakır’da bir çoban tarafından av tüfeğiyle öldürülen leoparın postu, Amerika’dan getirilen kalıba giydirilerek dolduruldu. 95 santimetre kuyruğu olan, 2 metre 20 santimetre uzunluğundaki leopar, bakışı ve duruşuyla görenlerde canlıymış hissi uyandırdı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 3 Kasım 2013 de bir çoban tarafından av tüfeğiyle vurulan leoparın postunun doldurulmasını kararlaştıran Orman ve Su işleri Bakanlığı, bu işlemi gerçekleştirmesi için İstanbul’daki lisanslı tahnitçi İhsan Yey’i görevlendirmişti. Bunun üzerine uçakla Diyarbakır’a gelen tahnitçi İhsan Yey, Orman ve Su işleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ndeki leoparı Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürdü. Burada yaklaşık 1,5 saat süren operasyonun ardından leoparın postunu vücudundan ayırdıktan sonra ilaçlayıp, tuzladı. Yey, operasyonun ardından paketlediği deriyi doldurmak üzere İstanbul’a götürmüştü. İhsan Yey’in Beykoz’daki atölyesinde doldurma işlemi tamamlanan leopar bugün basın mensuplarına gösterildi.

Leoparın ölümcül yarasını nasıl kapattıklarını da anlatan Yey, "Yakın mesafeden ense bölgesine ateş edilmişti. Burada 7 tane delik ve bir de büyük delik vardı. Yaklaşık 2 kibrit kutusu büyüklüğünde bir alan hasarlı bölgeydi. Biz bunu kestik, biçtik ve diktik. Desenlerini de denk getirerek yarayı görünmez hale getirdik" dedi.