Kadıköy Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetinin 5. duruşması 13 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da Kartal Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

17 Şubat 2015 tarihinde arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından öldürülen Gazeteci Nuh Köklü’nün hayat arkadaşı Ferda Sayın, hukuki sürece yönelik kaygılarının altını çizerken, uzayan davalar nedeniyle ayrıca mağdur edildiklerini belirtiyor.

Demokrat Haber’e 5. Duruşma öncesi açıklamalarda bulunan Ferda Sayın, "Hiçbir ceza, hiç bir adalet Nuh'u bana, dostlarına geri getirmeyecek biliyorum ama kalbimdeki acı bir nebze soğuyacak belki” diyor.

“Olay tüm çıplaklığıyla gerek görüntüler gerek tanıkların ifadesiyle ortadayken uzayan dava bizleri daha çok yıpratmakta. Her duruşma günü katilimizle göz göze geldikçe Nuh'u yeniden kaybediyorum” diyen Ferda Sayın, “Bu şekilde kayıp yaşayan bizler uzayan davalar nedeniyle ayrıca mağdur edilmekteyiz. Adalet arayışımız ayrı bir mücadele haline geliyor bizler için” diye konuşuyor.

HUKUKİ SÜRECE DAİR KAYGILAR

Ferda Sayın, ayrıca davanın avukatlarından Mehmet Ümit Erdem'e ilk duruşmada davaya dair sorduğu soru nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret nedeniyle soruşturma açılmasını kabul edilemez bir durum olarak değerlendiriyor.

Avukat Mehmet Ümit Erdem, sanığa "Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf gerektiğinde polistir, askerdir, alperendir, gerektiğinde şehittir, kahramandır, bulunduğu yerin güvenliğini sağlar şeklinde bir şeyler duydunuz mu, kendinizi bu pozisyonda mı hissettiniz” diye sorduğu için 4 yıl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Bu durumun hukuki sürece dair kaygılar taşımalarına neden olduğunu belirten Ferda Sayın, “Avukatımız işini yapmaya çalışırken medya yoluyla hedef gösterilmek suretiyle bu süreç başlatıldı. Olan her şey ne insan hakları, ne de hukuk çerçevesinde açıklanabilir. Diğer yandan katilin abisi cumhurbaşkanına mektup yazarak kardeşinin affını istiyor. Bugüne kadarki dava sürecinde karşılaştığımız olaylar bana sıkça "burası hukuk devleti mi?" sorusunu sorduruyor” diyor.

Gazeteci Nuh Köklü’nün hayat arkadaşı Ferda Sayın, son süreçte ülke gerçeği haline gelen adalete güvenmeme haline karşı Nuh Köklü'nün katili ve benzeri davalardaki katillerin gereken cezayı almasının kamuoyunda adalete dair sarsılan güvenin yeniden tesisinde bir adım olacağını düşünüyor ve “O zaman katiller ellerini kollarını sallayarak rahatça dolaşamayacak sokaklarda” diye konuşuyor.



ADALET HERKES İÇİN GEREKLİ

“Adalet yalnızca bizim için değil herkes için gerekli. Bu hukuk mücadelesini bu düşünceyle de sürdürüyorum” diyen Ferda Sayın, ”Her güne bir kadın cinayeti, tecavüz, ya da basın özgürlüğü davası düşerken insanlara davaya gelin, yanımızda olun diyemiyorum. Kamuoyunu olabildiğince bu davaları takip etmeye ve bulundukları mecralardan desteklemeye çağırıyorum" diyor. (Demokrat Haber)