Mustafa Dermanlı / Demokrat Haber

Nesin Vakfı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan coşkuyla kutlandı. Bir yanda ritim atölyesi yapılırken, diğer yanda satranç oynayanlar vardı.

Bahçenin bir köşesinde çocuklar avuçlarına aldıkları boyalarla diledikleri gibi duvarları boyuyorlardı. Yüz boyayan abi ve ablalarına yüzlerini boyatan çocuklar da şendi.

Bahçenin bir köşesinde çocukların yaptığı resimler iplere asılmış bir vaziyette sergileniyordu. Biraz ilerdeki çocuk tiyatrosunu kahkahalarla izleyen çocuklar vardı. Oyun alanındaki ip çekme ve çuvalla zıplama yarışmaları sonrasında “şenlik dediğin böyle olur” cümleleri herkesin dilindeydi.

Nesin Vakfı bahçesindeki çocukların 23 Nisan’ı etkinliklerle, eğlenceyle ve özgürce kutlamalarını izleyip -hatta ufak bir kıskançlıkla- “keşke çocuk olsak” diyerek yetişkinler de oyunlara katıldı.

Kısacası çocukların 23 Nisan’ı resmi tören ve müsamereler yerine, bahçelerde, yeşil alanlarda özgürce kutladığı bir şenlik gerçekleşti.

Bu şenliğin bir de renkli misafirleri vardı. Bu yıl 10. kuruluş senesini kutlayan Anatolia Vosvos Derneği, Nesin Vakfı’na bir Vosvos hediye etti!

Alana bu etkinliğe özel olarak üç adet Vosvos ve karavan ile gelen dernek, hurdalıktan alıp tertemiz hale getirdiği bir Vosvos’u da vakfa bağışladı.

Dernek yetkililerinin geçen sene yapılan şenlikte tanıştıkları Vakıf Müdürü Süleyman Bey’le sohbet ederken Vosvosculuktan, Anatolia Vosvos Derneği’nden (AVD) ve birlikte yürütebilecekleri ortak projelerden konuştukları esnada bu fikir ortaya çıkmış.

Süleyman Bey “acaba burada bir Vosvos olsa, çocuklar içine girip özgürce oynasa, çocuklar onu boyasalar, maliyeti ne kadar olur böyle bir Vosvosun bize” deyince AVD’li üyeler sözün bitmesini tam da beklemeden “siz o işi bize bırakın, biz hallederiz” demiş kendisine.

Gel zaman, git zaman vakit yaklaşınca da konu gündeme gelmiş. Bir tane hurda Vosvos bulmuşlar. Bütçeleri eksik kalmış dostları yetişmiş ve bir şekilde almışlar Vosvosu.

Vosvosun kaportası geçtiğimiz hafta el birliğince kazınmış, kabaran yerleri zımparalanmış. Kısacası boyaya hazır hale getirildikten sonra da beyaz renge yine dernek üyeleri tarafından boyanmış. Bir güzel temizlenip, rengârenk kurdelalarla süslendikten sonra da vakfa hediye edilmiş.

Artık vakıfta çocukların doyasıya oynayacakları, itip çekecekleri, rengârenk boyayacakları bir Vosvosları olmuş işte!

Hurdalıkta çürüyüp gidecek bir Vosvosun, yıllar yılı vakıf çocuklarının anılarına ev sahipliği yapacak olması AVD’yi gururlandırmış. 2004 yılında kurulan ve on yıllık sürede gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda birçok etkinlik organize eden Anatolia Vosvos Derneği bu tür sosyal sorumluluk projelerine de mümkün olduğunca destek oluyor.