Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur toprağa veriliyor. Usta tiyatrocunun, Türk bayrağına sarılı naaşı sahnedeyken barkovizyonda fotoğrafları gösterildi. Uygur'un eşi Necla Uygur ve çocukları tören öncesi taziyeleri kabul etti.Tören, Nejat Uygur ve bu yıl yitirdiğimiz diğer usta isimler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Aile adına Behzat Uygur bir konuşma yaptı. Uygur, "Başta annem ve kardeşlerim ve torunlar adına konuşucağım. Nejat Baba ve ustamız için konuşmaya gerek var mı? Sizler her şeyi biliyorsunuz zaten. Bizim babamızla bambaşka bir ilişkimiz vardı. Çoğunlukla güler eğlenirdik. Bizi bu güzel günümüzde, güzel günümüzde diyorum çünkü acımızı paylaşan bu kadar insan olduğu ve acımızı hafifleten insanlar olduğu için...

Babamızı, annem sevgili eşini toprağa verecek, ama bedenen toprağa verdiğimizi biliyoruz. Anılarıyla, eserleriyle yanımızda olacağına inanıyoruz. Fazla konuşamıyorum, kelimeler boğazıma düğümleniyor. 'Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların anlından öperim' derdi babam, ben de öyle bitiriyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Ardından usta sanatçının rol aldığı oyunlardan kesitlerin sunulduğu kısa bir film gösterildi. (Posta)