İstanbul Başakşehir'de transseksüel Nihat Kurt'u öldürmek suçlamasıyla yargılanan Fesih Demirhan, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Fesih Demirhan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Fesih Demirhan, sosyal paylaşım sitesinde kendisini kadın olarak tanıttığını iddia ettiği Nihat Kurt'un evine gittiğini anlattı, "Kurt'un transseksüel olduğunu anlayınca evden çıkmak istedim. Gitmek için ayağa kalkınca kolumdan tutarak, küfretti. Kendisine para vermeyince boynumu sıktı, sonra kafa attı. Burnumdan kan geldi. Koşarak evden çıkmaya çalıştım ancak kapı kilitliydi. Elinde bıçakla geldi. Kolumdan yaralanınca tekme attım. Elinden düşen bıçağı aldım. Daha sonra silah arıyor zannederek korktum. Boğuşmaya başladık. Bıçağın nereye isabet ettiğini bilmiyorum ama sersemlemiş gibiydi. Sonra da yere yığıldı. Ölmemişti, nefes alıyordu. Cep telefonu ve bilgisayarını, kayda alındığım korkusuyla yanımda götürdüm. 45 gün sonra da hurdacıya sattım" dedi.

Demirhan'a, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanığın duruşmadaki "iyi hali" gerekçesiyle cezayı 25 yıla indirdi.

Mahkeme heyeti sanığın, "hırsızlık" suçundan da 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. (ETHA)