Çocuklar İçin Adalet Takipçileri Müge Tuzcu için adalet istemiyle bir imza kampanyası başlattı.

 

Kamuoyunun daha çok kitabında geçtiği gibi Tuzcuoğlu soyadıyla tanıdığı, ancak sonradan soyadı Tuzcu olarak değişen antropolog-yazar Müge Tuzcu, imzacılar tarafından "çocuklara yönelik adaletin sağlanması için çalışan bir vicdan" olarak tanımlandı.

 

Müge Tuzcu'nun vicdanlı duruşuna gönderme yapan imzacılar, "Müge'nin suçsuz olduğunun tanığıyız" ifadeleriyle Tuzcu'nun yoksul çocuklar ve savaşın çocukları için çalıştığını vurguladı.

 

Tuzcu'nun Uğur Kaymaz öldürüldükten sonra "artık hiçbir şeyin anlamı kalmadı" sözlerini, Artvin'den Diyarbakır'a gidip savaşın yıkımını çocukların üzerinden almaya çalışmasını hatırlattı.

 

PERVASIZ OPERASYONLAR

İmza sahipleri kampanyayı duyururken Tuzcu'nun tutuklanmasının "AKP'nin Kürt halkına yönelik tutuklama baskılarının ulaştığı düzeyinin ne denli pervasızlaştığını" gösterdiğini belirtti.

 

"Avukatları, gazetecileri, bilim insanlarını uydurma KCK operasyonları çerçevesinde, tamamen hukuksuz biçimde ve masumiyet karinesini hiçe sayarak tutuklayarak cezaevlerine gönderen anlayışın, artık Kürt çocuklarla çalışma yapan arkadaşlarımıza kadar uzanmış olduğunu üzülerek görüyoruz."

 

Müge Tuzcu'nun yargılama sürecinin takipçisi olacaklarını duyuran Çocuklar İçin Adalet Takipçileri, Tuzcu özgür olana ve yeniden çocukların yanına dönene kadar farklı kampanyalar düzenleyeceklerini de bildirdi.

 

Kampanyaya ilk günden adalet, özgürlük, insan hakları, çocuk hakları alanlarında önemli çalışmalar gerçekleştiren bilim insanları ve sanatçılar başta olmak üzere Şahika Yüksel'den Gençay Gürsoy'a, Latife Tekin'den İsmail Beşikçi'ye, Aslı Erdoğan'dan Osman Kavala'ya binin üzerine katılımcı imza attı.

 

İmza kampanyasına katılmak ve imzacıların listesini görmek için tıklayınız.

 

ÇİAT'ın imza kampanyası duyurusu için tıklayınız. (bianet)