Bursa’nın Gemlik ilçesi’nde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Kenan Şen, eşi ve 10 yaşındaki kızını tabancayla öldürdü.

Olay, saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Görev yaptığı Erzurum’dan tayini İzmir’e çıkan MİT mensubu Kenan Şen, saat 02.00 sıralarında beylik tabancasıyla önce eşi Seçil Şen’i ardından kızı Eda Şen’i başlarına birer el ateş ederek öldürdü.

Daha sonra eşi ve kızının yanına uzanan Kadir Şen aynı silahı kafasına dayayıp ateşledi. Silah sesi üzerine uyanan Seçil Şen’in babası Osman Sever durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede gelen ekipler, yaptıkları incelemede Seçil Şen ve Eda Şen’in öldüğünü belirledi. Durumu ağır olan Kadir Şen ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Diken’de yer alan habere göre, polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken gazetecilerin soruları üzerine Osman Sever, “Saat 23.00 sıralarında yattık, çocuk okula gidecekti, o zamana kadar çay kahve içip çocuğun derslerini yaptık. Saat 02.00 gibi bir ses duyup uyandık, baktım yerde kan var her halde beyin kanaması geçirdi zannettim, kızıma baktım yoktu, balkondan atladı zannettim, damadımı çekince altında kızım vardı, nefes alıyordu, kızımın altında olan torunumu kurtarmak istedim ama cansız bedeniyle karşılaştım, aramızda herhangi bir kavga ve gürültü yoktu” diye konuştu.

Damadının MİT mensubu olduğunu söyleyen Sever, “Erzurum’da görev yaparken tayini İzmir’e çıktı, bir hafta 10 gündür buradaydı, buraya yerleşeceklerdi” dedi.

Polis, yaptığı incelemede olayda kullanılan silahla Kenan Şen’in kullandığı psikiyatri ilaçlarına incelemek için el koyarken Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.