Avcılar'daki Reşitpaşa-Kuruçeşme alt geçidi, törenle açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açılışta yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce metrobüsün Avcılar'a ulaştığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bir metrobüs hattı yaptık. Uzakları yakın eyledik. Artık buradan binip Kadıköy'e kadar çok kolay bir şekilde gidebiliyorsunuz. Metrobüse beklediğimizden daha çok ilgi oldu. Artık o kadar yoğun ki metrobüsün metroya çevrilme zamanı geldi. Şu anda da metro projelerini yapıyoruz. Beylikdüzü'ne kadar gidecek metro çalışmalarını başlatıyoruz. Bunu ancak biz yaparız. İstanbul'da trafik sıkıntısını giderecek olan metrodur."

Topbaş, açılışını yaptıkları Reşitpaşa-Kuruçeşme alt geçidinin de Avcılar'da önemli bir trafik sorununu çözeceğini söyledi.

Kadir Topbaş, "Bugün burada açılışını yaptığımız alt geçitle Avcılar'ın iki yakasını bir araya getiriyoruz. İlçemizi ortadan ikiye bölen bir yeri birleştiriyoruz. Buradaki sıkıntıyı hepiniz iyi biliyorsunuz. Trafik sıkıştığında yarım saat, kırk dakika trafikte kalıyordunuz. Artık bir dakika gibi kısa bir sürede burayı kolaylıkla geçebileceksiniz" şeklinde konuştu.