Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye'nin büyük bir kısmında yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelerde; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ-Çorlu, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya ve Afyon çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(su baskını, Buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar vb. tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI


Bu Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ


Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA


MARMARA


Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir, Tekirdağ-Çorlu ve Çanakkale'nin doğu çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, bugün (Cumartesi) Kütahya ve afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli, güneyinde zaman zaman kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, Antalya il merkezi dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı ve Orta Akdeniz'de kuzeyli yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun, kuzeybatısında hafif kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; gece saatlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ


Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ


Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; bugün (Cumartesi) sabah saatlerinde Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Elazığ, Van ve Iğdır illeri dışında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU


Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmur, gece saatlerinde kuzeyinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.