Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gece saat 12’den sonra ulaşımı ‘ortalama 20 yolcu’ şartına bağlarken metro hatlarının son sefer saatlerini ise 1 ila 1,5 saat geriye çekti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı açıklamada gece saat 12’den sonra başkentin 8 merkezi ilçesinde EGO otobüslerinin saat başı hizmet vereceğini söyledi. Ancak Gökçek, yıllardır talep edilen 24 ulaşım hakkını şarta bağladı: “Bir hafta boyunca saat başı otobüslerde ortalama 20 yolcuyu yakalayabilirsek devam ederiz.”

Cumhuriyet'teki habere göre; Gökçek, gece ulaşımını “ortalama 20 yolcu” şartına bağlarken, EGO Genel Müdürlüğü metro hatlarının son sefer saatlerini ise 1 ila 1,5 saat geriye çektiğini açıkladı. Son sefer saatlerinin geriye çekilmesinin “sinyalizasyon sistemindeki entegrasyon çalışmaları” gerekçesine dayandırırken, henüz birkaç ay önce açılan Koru ve OSB/Törekent hatlarında sinyalizasyon düzenlemesi yapılması, Şehir Plancıları Odası’nın 18 Şubat 2014 tarihli metro hattının aslında tamamlanmadığını, hala çözülmesi gereken teknik sorunlarının olduğu yönündeki açıklamasını ise doğrular nitelikte. Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yaptığı açıklamada şöyle demişti:

"Sincan(Törekent)-Batıkent metro hattının aslında tamamlanmadığını, hala çözülmesi gereken teknik sorunlarının olduğu açıktır. Ayrıca metronun bir toplu taşıma aracı olarak kullanılmasındaki avantajları; konfor, hız ve ücretlendirmesi olması gerekirken, mevcut işleyişiyle Sincan-Batıkent metro hattı, bu özelliklerin hiç birine sahip değildir."

Metro hatlarının son sefer saatleri 12 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak ve yıl sonuna kadar sürecek. Düzenlemeye göre son sefer saatleri şöyle:

Kızılay-Koru: 00.10’dan 23.00’a

Koru-Kızılay: 23.30’dan 22.30’a

Kızılay-Batıkent: 00.20’den 23.00’a

Batıkent-Kızılay: 00.10’dan 22.30’a

OSB/Törekent-Batıkent: 23.00’dan 22.00’a

Batıkent-OSB/Törekent: 00.00’dan 23.00’a çekildi.