İstanbul Levent'teki yeşil alan da imara açıldı. Bölgede, yakın mesafede 2 tane cami olmasına rağmen alana cami projesi yapılması kararlaştırıldı.

İstanbul Levent’teki 18 bin 427 metrekarelik Merkez Bankası arazisine cami yapılacak. CHP’lilerin ve bölge sakinlerinin yeşil alana dönüştürülerek deprem toplanma alanı olarak kullanılmasını istediği araziye cami projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oyçokluğuyla kabul edildi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; araziye 600 metre mesafede 2 cami bulunuyor.  

Beşiktaş Müftülüğü arazinin “merkezi iş alanı”ndan çıkartılarak “dini tesis alanı” yapılması istedi. İmar planı değişikliği teklifine zemin altı otopark da yapılabileceğine dair not da eklendi. 

Boğaziçi Sit Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Alanı’nda kalan araziye ilişkin hazırlanan imar planları notlarında “plan onama sınırları içerisindeki alanda çekme mesafeleri, blok, boyut ve şekilleri ile yapı yükseklikleri serbest olup çevre yapılanma şartları dikkate alınarak İBB tarafından onaylanacak avan proje aşamasında belirlenecektir” ifadelerine yer verildi. İmar planı değişikliği teklifine ilişkin İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu da araziye cami projesinin uygun olduğuna karar verdi.

‘DEPREM TOPLANMA ALANI OLMALI’

CHP’li Meclis üyesi Affan Keçeci, “Olası bir İstanbul Depremi’nde toplanacak yer yok. Biz oranın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olarak kalmasından yanayız” dedi. Levent Mahallesi Muhtarı Atacan Türk ise planlara itiraz edeceklerini duyurdu.