“17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün”de, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Kaos GL ve Pembe Hayat ortak bir basın açıklaması düzenleyerek toplanan 50 bin imzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘a iletecek.

 

Ankara’da Yüksel Caddesi, İnsan Hakları Anıtı Önü’nde toplanacak homofobi ve transfobi karşıtları, saat 13:30′daki “Türkiye’de lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyler eşitlik istiyor” kampanyasının basın açıklaması ardından Yenişehir Postanesi’ne yürüyecek ve kampanya boyunca dünya çapında toplanılan 50 bin imza başbakana gönderecek.

 

Başbakan Erdoğan’a iletilecek talepler şöyle:

 

* Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılıkla mücadele etmek için kapsamlı mevzuat şarttır ve en kısa zamanda oluşturulmalıdır.

 

* Yetkililer homofobik ve transfobik söylemin kabul edilemez olduğunu öncelikle kendileri bu dili kullanmaktan sakınarak ayrımcılıkla mücadelede siyasi idare göstermelidir.

 

* LGBT örgütlerinin korunması ve saygı görmesi gerekiyor. Politikacıların onlara açık destek vermesinin tam zamanıdır. (bianet)

 

(*) Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü: (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHO), Her sene 17 Mayıs’ta kutlanır. 17 Mayıs 1990 tarihinde eşcinsellik, Hastalıkların Uluslararası Sınıflaması (ICD)’nın akıl hastalıkları listesinden çıkarılmıştı. Montreal Bildirgesi, bütün ülkelerin bu günü tanımalarını talep eder