Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.


Marmara ve Batı Karadeniz'in batısı ile zamanla Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu'nun güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sis görülecek.

Hava sıcaklığı: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve batı, bu akşam saatlerinde batı bölgelerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kısa süreli olmak üzere kuvvetli esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Kuzeybatı kesimlerde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu'nun güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yerel dolu yağışı, yerel su baskını, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve yıldırım vb. ) karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.